„Vandens forma“ turi visus šansus tapti pirmuoju kino istorijoje filmu, kuriam pavyktų pelnyti didžiausią „Oskarų“ kiekį ir tuo pačiu aplenkti po 11 statulėlių turinčius „Beną Hurą“ (angl. „Ben Hur“), „Titaniką“ ir „Žiedų valdovą: karaliaus sugrįžimą“ (angl. „The Lord of the Rings: The Return of the King“).

Taip pat tarp būsimų apdovanojimų favoritu yra laikoma britų kino kūrėjo Christopherio Nolano karinė drama „Diunkerkas“ (angl. „Dunkirk“) su 8 nominacijomis bei jau keturis „Aksinius gaublius“ laimėjusi juosta „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ (angl. „Three Billoards Outside Ebbing, Missouri“).

Tačiau ne šios juostos tapo 90-osios „Oskarų“ ceremonijos kalbų objektu, o labai netikėtos staigmenos nominacijose, apie kurias nesiliauja kalbėti viso pasaulio kinomanai bei su kinu dirbantys žmonės.

Štai penkios pačios didžiausios staigmenos, kurios ne tik nustebino, bet ir davė nemažo peno apmąstymams dėl prestižinės Kino akademijos narių pasirinkimo.

5. Aktorius Jamesas Franco jau yra laimėjęs „Auksinį gaublį“ už savo neįtikėtiną transformaciją į legendinį Tommy Wiseau filme „Nesėkmingas menininkas“ (angl. „The Disasrter Artist“). Jis buvo laikomas vienu iš favoritų ir „Oskarų“ ceremonijoje. Tačiau nominacijos JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimui jis negavo.

Akivaizdu, jog aktorius buvo ignoruojamas dėl visai neseniai įsiplieskusio skandalo, susijusio su galimu aktoriaus seksualiniu priekabiavimu prie kelių moterų. Vietoj jo, jau aštuntą nominaciją savo karjeroje gavo Denzelis Washingtonas už politinę dramą „Romanas J. Izraelis“ (angl. „Roman J. Israel, Esq.“).

Jamesas Franco kaip Tommy'is Wiseau

4. Filmas „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“ (angl. „Blade Runner 2049“) buvo laikomas vienu iš didžiausių šių metų „Oskarų“ favoritų, tačiau galiausiai filmas gavo vos penkias nominacijas šiam prestižiniam apdovanojimui. Tačiau tarp nominantų nepapuolė nei juostos režisierius Denisas Villeneuve‘as, kurį labai mėgsta kino kritikai ir kino profesionalai, nei pats filmas, kurį daugelis įvardija kaip vieną iškiliausių XXI amžiaus mokslinės fantastikos pavyzdžių.

Filmas "Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049"

3. Istorine akimirka tapo aktoriaus Christopherio Plummerio nominacija už geriausią antraplanį vaidmenį filme „Visi pasaulio pinigai“ (angl. „All the Money in the World“). Jis tapo pačiu vyriausiu kada nors nominaciją gavusiu aktoriumi. Christopheris Plummeris aplenkė legendinę Holivudo aktorę Glorią Stewart, kuri lygiai prieš dešimt metų pretendavo į šį apdovanojimą už savo puikų vaidmenį juostoje „Titanikas“.

Aktorei tada buvo 87 metai, o šių metų nominantui yra 88. Tiesa, aktorius jau turi vieną asmeninį rekordą – jis 2011 metais laimėjo „Oskarą“ ir tuo pačiu, būdamas 82 metų, tapo vyriausiu laimėtoju kino istorijoje.

Chrisopheris Plummeris filme "Visi pasaulio pinigai"

Įdomu ir tai, jog aktorius filme pasirodė visai atsitiktinai, po to, kai kilo skandalas su Kevinu Spacey ir jis vos per 10 dienų spėjo atkurti visas scenas, kurias režisierius Ridley Scottas staigiai perfilmavo.

2. Finalinis Hugh Jackmano pasirodymas „Iksmenų“ visatoje filme „Loganas“ (angl. „Logan“) tapo pirmuoju superherojų filmu kino istorijoje, kuriam pavyko pelnyti nominaciją už geriausią adaptuotą scenarijų. Tiesa, tai labai supykdė nemažai „Nuostabiosios moters“ (angl. „Wonder Woman“) gerbėjų. Gi mano paminėtas filmas dar vasaros viduryje buvo įvardijamas kaip vienas iš didžiausių „Oskarų“ favoritų dėl savo itin feministinės temos.

"Nuostabioji moteris"

1. Filmų „Pradžia“ (angl. „Inception“), „Tarp žvaigždžių“ (angl. „Interstellar“), „Tamsos riterio trilogija“ (angl. „The Dark Knight Trilogy“), „Memento“, „Prestižas“ (angl. „The Prestige“) režisierius ir tuo pačiu vienas įtakingiausių XXI amžiaus kino kūrėjų, Christopheris Nolanas pagaliau gavo savo pirmąją „Oskaro“ nominaciją geriausio režisieriaus kategorijoje.

Jis yra nominuotas už filmą „Diunkerkas“ ir turi nemažai šansų pelnyti šį prestižinį apdovanojimą. Nebent jam koją pakiš Guillermo del Toro, kuris jau yra laimėjęs „Auksinį gaublį“.

Tarp staigmenų atsidūrė ir Steveno Spielbergo juosta „Valstybės paslaptis“ (angl. „The Post“), kuri gavo vos tik dvi nominacijas – geriausio filmo ir geriausios aktorės kategorijoje. Tuo tarpu Meryl Streep gavo savo 21, rekordinę, nominaciją.

Christopheris Nolanas "Diunkerko" filmavimo metu

Apdovanojimų ceremonija įvyks kovo 4 dieną, o jos vedėju ir vėl taps Jimmy Kimmelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)