Dar gerokai prieš prasidedant komedijos „Klasės susitikimas. Berniukai sugrįžta!" filmavimams, į kuriuos sugrįžo filmo „Tarp mūsų, berniukų..." žvaigždės Audrius Bružas, Mantas Vaitiekūnas, Kirilas Glušajevas ir Leonardas Pobedonoscevas, režisierius K. Gudavičius ir scenarijaus adaptacijos bendraautorius Šarūnas Laugalis pasiūlė Leo vieną sceną nufilmuoti Balio saloje, skelbiama pranešime spaudai.

Taip filme gimė scena, kurioje Gediminas (L. Pobedonoscevas) praneša Linui (K. Glušajevui), kad atvyksta namo ir tiesiai iš oro uosto kartu važiuos į klasės susitikimą. Balio epizodas ir visa siužetinė linija turi daug panašumų su realiu L. Pobedonoscevo gyvenimu – jis žinomas kaip garsus „balinėtojas", žiemas leidžiantis rojumi žemėje vadinamoje Azijos saloje su savo šeima. Beje, iš Balio į filmą atkeliavo egzotiškas „vestuvinis" kostiumas, kuriuo K. Glušajevas pasipuošė per klasės susitikimą, o pats L. Pobedonoscevas filmo metu nuolat cituoja Rytų pamokas, pvz.: „Rauk ryžius, kol smauglys neprašliaužė!"

Filmo prodiuseriai Mantvidas Žalėnas ir Paulius Virbickas taip pat neišvengė slapto paminėjimo filme. L. Pobedonoscevo personažo Gedimino pavardė Žalėnas, o sutapimas nėra atsitiktinis. Pasak filmui kostiumus kūrusio Kęsto Rimdžiaus, reklamos agentūros vadovas Gediminas – tikra prodiuserio M. Žalėno kopija, todėl iš pastarojo drabužių spintos dizaineris atrinko drabužius, kuriais Leo vilkėjo filme. Kito filmo prodiuserio P. Virbicko pavardė filme šmėkšteli du kartus: pirmąjį, kai K. Glušajevo vaidinamas Linas gauna el. laišką iš klasioko Audriaus Virbicko. Antrąjį – tuomet, kai Linas atvyksta į klasės susitikimą ir savo seniai matytą klasioką pavadina Virbalu. Tai P. Virbicko mokyklos pavardė. Beje, pastarasis – tiek kaip ir A. Bružas, M. Vaitiekūnas, L. Pobedonoscevas, tiek kaip ir filmo herojai – pernai taip pat šventė mokyklos baigimo 20-metį.

Vis dėlto vienas režisieriaus K. Gudavičiaus pokštas sujaudino prodiuserį M. Žalėną kur kas labiau. Holivude įprasta, kad visi telefono numeriai, rodomi ekrane, prasideda skaičiais 555 (toks kodas realybėje neegzistuoja), todėl niekas niekuomet negali prisiskambinti ekrane nurodytais numeriais. O filme „Klasės susitikimas. Berniukai sugrįžta!" yra scena, kurioje M. Vaitiekūno herojui Vytautui klasiokė užrašo savo telefoną ant baliono, o skaičiai yra... tikras prodiuserio M. Žalėno telefono numeris! „Kai pamačiau, filmo premjeros laukiau su nerimu, – sako M. Žalėnas, – Ir ne be reikalo! Vos tik numeriui pasirodžius ekranuose, sulaukiau skambučių: „Ū-ū, ką tu?"

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)