Meksikiečių kino kūrėjo Guillermo del Toro fantastinis trileris antradienį buvo nominuotas 12 BAFTA kategorijų, įskaitant geriausio filmo ir geriausio režisieriaus.

Kandi tragikomedija „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ (Three Billboards Outside Ebbing Missouri) ir biografinis filmas apie Winstoną Churchillį „Tamsiausia valanda“ (The Darkest Hour) gavo po devynias nominacijas.

Aštuoniose kategorijose buvo nominuoti mokslinės fantastikos filmas „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“ (Blade Runner 2049) ir apie Antrąjį pasaulinį karą pasakojanti drama „Diunkerkas“ (Dunkirk). Penkias nominacijas gavo biografinis filmas „Aš esu Tonya“ (I, Tonya).

Geriausio filmo kategorijoje nominuoti „Vandens forma“, „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“, „Tamsiausia valanda“, „Diunkerkas“ ir romantiška juosta „Vadink mane savo vardu“ (Call Me By Your Name).

Į geriausios aktorės apdovanojimą pretenduoja Annette Bening iš „Kino žvaigždės Liverpulyje nemiršta“ (Film Stars Don't Die in Liverpool), Frances McDormand (Fransis Makdormand) iš „Trijų stendų prie Ebingo, Misūryje“ , Margot Robbie iš „Aš esu Tonya“, Sally Hawkins iš „Vandens formos“ ir Saoirse Ronan iš „Lady Bird“.

Dėl geriausio aktoriaus vardo varžysis Danielis Day-Lewisas, vaidinantis filme „Phantom Thread“, Gary Oldmanas, nominuotas už darbą „Tamsiausioje valandoje“, Danielis Kaluuya, suvaidinęs filme „Pradink“ (Get Out), Jamie Bellas iš „Kino žvaigždės Liverpulyje nemiršta“ ir Timothee Chalamet, nusifilmavęs juostoje „Vadink mane savo vardu“.

Tarp geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje nominuotų žvaigždžių yra filme „Visi pasaulio pinigai“ (All the Money in the World ) suvaidinęs Christopheris Plummeris. Jis paskutinę minutę pakeitė Keviną Spacey, dėl įtarimų nederamu seksualiniu elgesiu pašalintą iš juostos ją jau nufilmavus.

Britų apdovanojimų laureatai bus paskelbti Londono Karališkojoje Alberto salėje vasario 18 dieną, dvi savaitės prieš „Oskarų“ ceremoniją.

BAFTA apdovanojimų vakarą ves BBC komiško serialo „Žavios ir labai pavojingos“ (Absolutely Fabulous) žvaigždė Joanna Lumley. Ji šias pareigas perima iš ilgamečio vedėjo Stepheno Fry.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją