Pagrindiniai filmo herojai – dviratininkai, kurie yra pasiryžę iškęsti didžiausius iššūkius ir sunkumus dėl savo lyderio pergalės. Anot režisieriaus A. Matelio, jis pasakoja ne apie nugalėtojus, bet apie šešėlyje liekančius sportininkus, kurių pasiaukojimas atskleis žiūrovams nematomą dviračių sporto pasaulio pusę. Nes ne kartą matytas nugalėtojų džiaugsmas ant apdovanojimų pakylos slepia nematomus jiems atsidavusių žmonių nuopelnus.

„Mane intrigavo suprasti tuos, kurie lieka antri, nors galėtų būti pirmieji, kurie renkasi likti kažkieno kito ginklanešiais. Atrodytų, didesnio paradokso negali būti – sportininkai metų metus alinančiai treniruojasi, tobulėja ir tik tam, kad galėtų aukotis dėl kitų pergalės,“ - sako režisierius, kurio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasakoja unikalią ir nematytą vadinamų „gregory“, savotiškų vienuolių istoriją, vienų sudėtingiausių bei populiariausių varžybų pasaulyje – „Giro d'Italia“, fone.

Filmo "Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta" plakatas

Anot režisieriaus, pasiaukojimas vardan kito, yra universali tema. Nes labai dažnai už mūsų visų laimėjimus būna atsakingas kažkas kitas. Mamos, žmonos, vyrai, vaikai, kolegos, bičiuliai.

„Dviratininkų terminais, tai „gregoriai“, kurie pasiryžę paaukoti asmenines ambicijas vardan kito šlovės. Kurie nereikalauja padėkos, bet džiaugiasi mūsų pergalėmis. Bet padėkoti turėtume mes. Mano filmas yra savotiška padėka jiems. Visiems tiems, kurie pamynę savo ambicijas, siekius, norą lyderiauti paaukoja save vardan kito triumfo ir moka juo džiaugtis,“ – sako filmo režisierius A. Matelis.

Konkursas!

DELFI kviečia savo skaitytojus prisidėti prie nepaprastai gražios režisieriaus idėjos – nepamiršti tų, kurie aukojasi vardan mūsų ir padėkoti savo asmeniniam gregoriui. Kas jie bebūtų – artimieji, draugai ar kolegos. O režisierius komanda pakvietimus į laukiamiausią metų premjerą įteiks ne tik jautriausias istorijas atsiuntusiems skaitytojams, bet ir jų „gregoriams“!

Savo istorijas iki sausio 22 dienos siųskite adresu gregoriai@nominum.lt. Įspūdingiausias istorijas publikuosime portale DELFI, čia paskelbsime ir kvietimų laimėtojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją