Milžniški Jimo Carrey dantys

Jimas Carrey milžiniškus dantų protezus turėjo panaudoti vos keliose scenose, tačiau, kai Jimas išmoko taisyklingai kalbėti įsidėjęs šiuos protezus, buvo nuspręsta, kad tai Stenliui Ipkisui (Jimo personažui) suteikia ypatingo šarmo, todėl protezus šis nešiojo viso filmavimo metu.

Filmas "Kaukė"

Specialiųjų efektų neprireikė

Filmo režisierius Chuckas Russellas sako, kad dėl plastiško Jimo kūno sutaupė daugybę pinigų, kuriuos jis būtų išleidęs specialiesiems efektams. Jimo kūnas akimirksiu tapdavo ir guminis, todėl nereikėjo nufilmavus sceną prie jos prisidėti ir kompiuterinės grafikos ekspertams.

Neplanuotos scenos

Ne visos scenos, kurias matėte filme, buvo planuotos. Pavyzdžiui, scena, kurios metu Stenlio šuo Milo įsikanda skraidančią lėkštę ir jos nebepaleidžia, buvo neplanuota. Neplanuota buvo ir scena, kurios metu Jimas įkiša ranką į kišenę ir iš jos ištraukia prezervatyvą sakydamas „Atsiprašau, ne ta kišenė“.

Geltonasis kostiumas

Geltonasis kostiumas, kurio filme puošėsi Jimas, atkartoja kostiumą, kuriuo Jimas puošdavosi savo karjeros pradžioje. Kai jis pradėjo humoristo karjerą, jo mama padovanojo kone identišką kostiumą pasirodymams.

Filmas "Kaukė"

Įkvėpė tėtis

Jimas, kalbėdamas apie savo personažą, pasakojo, kad jį kūrė galvodamas apie savo tėtį, kuris buvo labai savotiškas.

Prireikė dublerės

Šokio sceną klube atlieka ne pati Cameron Diaz, o dublerė. Negana to, scena nufilmuota kiek nekokybiškai, tad akyla akis gali pastebėti, jog šoka ne Cameron.

Netikėta detalė

Kai Stenlis atidaro stalčių, kad pasiimtų bilietus į „Coco Bongo“ klubą, iš tiesų jis pasiima bilietus į grupės „Royal Crown Revue“ koncertą, šį grupė atlieka dainą „Hey Pachuco“.

Stenlis mėgo komiksus

Filme matyti, kad ir tylusis Stenlis mėgsta komiksus. Jų buvo galima pamatyti jo bute.

Kaukėje daug komiksų savybių

Išraiškinguoju Kauke virtęs Stenlis Ipkisas įkūnija savo mėgstamus komiksų herojus: tampa viesulu kaip Tazmanijos velnias, romantišku kaip Skunkas, o scenoje, kurioje vaidina mirštantį ant policininkų rankų, primena Kiškutį Banį. O kai jis pamato dainuojančią Tiną, tampa Tex Avery vilku.

Filmas "Kaukė"

Taksi vairuotojo frazė

Scenoje, kur Kaukė suima policijos pareigūnai, jis taria: „Kur vaizdo kameros, kai jų iš tiesų reikia?“ Tai frazė, kurią ištarė taksi vairuotojas Rodney Kingsas. Pastarasis buvo užpultas policijos pareigūnų. Vėliau jis ilgai teisybės ieškojo teismuose, tai viena pirmųjų ir ryškiausių tokių bylų teismų istorijoje.

Realybės parodijos

Kai filme Kaukė vaidina atsiimantis „Oskarą“ už savo vaidybą, jis sako: „Jūs mylite mane, jūs tikrai mane mylite“. Šią frazę 1984 metais ištarė Sally Field, atsiimdama savąjį „Oskarą“. Beje, ši frazė buvo parodijuojama daugybę kartų.

„Vaiduoklių medžiotojų“ detalė

Garažas, į kurį Stenlis ateina pasiimti savo automobilio, yra tas pats, kuriame buvo filmuojamos ir filmo „Vaiduoklių medžotojai“ scenos.

Tinos vaidmuo Cameron Diaz atiteko atsitiktinai

Iš pradžių buvo svarstoma Tinos Karlailil vaidmenį atiduoti Annai Nicolei Smith, bet kūrybinė komanda netikėtai atrado Cameron Diaz. Tai vienas pirmųjų ryškių jos sužibėjimų.

Anna Nicole Smith, Cameron Diaz

Tina dainuoja ne Cameron balsu

Scenoje, kur Cameron Diaz įkūnija dainuojančią Tiną, dainuoja ne ji, o dainininkė Susana Boyd.

Neišgalvota diskoteka

Diskoteka „The Coco Bongo“, kurioje filmo metu Kaukė šokdina Tiną, iš tiesų egzistuoja ir ji priklauso Jimui Carrey.

Visi norėjo personažo

Kai filmas pasirodė kino ekranuose ir sulaukė didžiulės sėkmės, Kaukė išgirdo pasiūlymų vaidinti ir kitur. Tačiau J. Carrey atsisakė dar kartą kur nors įkūnyti Kaukę.

Jimas nebuvo vienintelis pretendentas į Stenlio vaidmenį

Pagrindinis vaidmuo filme galėjo atitekti Martinui Shortui , Rickui Moraniui, Matthew Broderickui arba Steve'ui Martinui.

Steve'as Martinas

Pasiūlymai

Beveik pačioje filmo pabaigoje Kaukė taria: „Koks pikantiškas mėsos kukulis“. Tai frazė, kurią savo reklamoje naudojo Alka-Seltzer. Ši scena tapo itin populiari, nes Jimas, filmuodamas šią sceną, suvalgė net 60 mėsos kukulių (filmo scenoje atrodo, kad jis suvalgo bombą). Jam niekaip nepavyko ištrati reikiamos frazės, kol galiausiai jam vis dėlto pavyko.

Duoklė „Kalėdų giesmei“

Scenoje, kurioje Kaukė miršta, jis taria: „Pasakyk Tiny Timui, kad aš negrįšiu per Kalėdas“. Tiny Timas – personažas iš filmo „Kalėdų giesmė“. Su šia istorija susijęs pats Jimas – 2009 metais jis šioje pasakoje įgarsino Ebenyzerį Skrudžą.

Originaliuose komiksuose Kaukė žudo žmones

„Dark Horse“ komiksuose Kaukė yra kur kas žiauresnis, net žudo žmones. Pirminėje filmo versijoje Kaukė taip pat turėjo būti kiek kitoks, tačiau Jimas norėjo sukurti kur kas komiškesnį personažą.

Filmo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)