Po per viso pasaulio žiniasklaidą nuvilnijusio R. Scotto sprendimo K. Spacey ekrane pakeitė Christopheris Plummeris. Vieną pagrindinių vaidmenų filme atliekantis Markas Wahlbergas pasakoja, kad ši žinia visiems buvo tikras šokas.

„R. Scottas dėl pakeitimų apsisprendė likus kelioms savaitėms iki filmo gamybos pabaigos, o tai beprecedentis įvykis kino pasaulyje. Kad pačioje finišo tiesiojoje būtų išmestos visos scenos su aktoriumi ir perfilmuotos iš naujo, to dar nėra buvę. Galiu pasakyti, kad tai buvo labai drąsu, niekas filmavimo aikštelėje to nesitikėjo. Tada teko vėl viską iš naujo pakartoti, tik su Ch. Plummeriu. Neslėpsiu, filmas įgavo visiškai kitą veidą. Tai net pakeitė mūsų su Michelle Williams vaidmenis. Chrisas yra gerokai mielesnis žmogus už Keviną, su geresne energija, tad natūralu, kad viskas prieš kameras pakrypsta kiek kitaip“, – prieš premjerą atskleidė dukart „Oskarams“ nominuotas M. Wahlbergas.

M. Williams herojės santykis su J. Paulu Getty (jį ir vaidino Ch. Plummeris) filme visai kitoks nei M. Wahlbergo veikėjo, tačiau ir ji neslepia, kad aktorių pakeitimas turėjo didžiulės įtakos jos vaidybai.

„Mūsų darbe tikrai labai svarbu, kas šalia tavęs yra filmavimo aikštelėje. Kuriame vaidmenis, tačiau jų portretams labai daug įtakos turi kiti veikėjai. Negaliu atsakyti, ar mano herojė filme pasikeitė į teigiamą ar į neigiamą pusę, bet kad pasikeitė – faktas. Man didžiulė garbė buvo dirbti su Ch. Plummeriu“, – neslepia M. Williams.

Perfilmavimo darbai truko devynias dienas, prireikė 400 naujų dublių.

Beje, dar vienas įdomus faktas – filme pamatysime ir dar vieną Plummerio pavardę turintį asmenį – Ch. Plummerio herojaus pagrobtą anūką vaidina 18-metis Charlie Plummeris. Tačiau šių dviejų žmonių vienodomis pavardėmis, kitaip nei filme „Visi pasaulio pinigai“, nesieja jokie giminystės ryšiai.

Filme – tikra visą pasaulį sukrėtusi istorija

O pati istorija, pasakojama juostoje iš tiesų vyko realiame gyvenime ir intriguoja labiau už bet kokį talentingų rašytojų sukurtą scenarijų: turtingiausias pasaulio žmogus atsisako sumokėti išpirką už savo pagrobtą anūką, tačiau penkis mėnesius košmare gyvenusį vaikaitį galiausiai, po įtemptos įkaitų dramos, savo gudrumu išgelbėja nė cento neturinti jo motina.

Naujasis kriminalinis trileris tikrai vertas laukimo, mat pasakoja iš tiesų įvykusią vienos milijardierių šeimos košmarą. Filmą „Visi pasaulio pinigai“ įkvėpusi istorija prasidedėjo 1973 m. liepos 10-osios naktį, maždaug trečią valandą ryto, kai šalia Farnezi rūmų Romoje pagrobtas 16-metis Johnas Paulas Getty Trečiasis.

Pagrobimą organizavę Kalabrijos nusikalstamo susivienijimo „Ndrangheta“ nariai puikiai žinojo, į ką taikosi. Jaunojo Džono senelis – J. Paulas Getty tuo metu buvo turtingiausias pasaulio žmogus, kompanijos „Getty Oil“ įkūrėjas ir savininkas. Jo turtas buvo vertinamas 1,2 mlrd. JAV dolerių (pritaikius infliaciją, dabar būtų beveik devyni milijardai). Pagrobėjai pareikalavo 17 mln. dolerių išpirkos, bet senelis mokėti atsisakė.

„Jei sumokėsiu bent centą, tuoj turėsiu jau 14 pavogtų anūkų“, – tuomet žiniasklaidai sakė milijardierius.

Kino grandas R. Scottas pasakoja kvapą gniaužiančią istoriją apie desperatiškai išeities ieškančią Džono motiną Geilę (akt. Michelle Williams). Su turtingojo naftininko sūnumi išsiskyrusi Geilė apie tokius pinigus net sapnuoti negali. O šykštus ir kietas kaip titnagas buvęs uošvis apie išpirką nenori nė girdėti. Pagrindinis tokio jo sprendimo motyvas – sumokėjus nusikaltėliams, šiems atsivertų nauja „uždarbio“ galimybė ir tuomet pavojuje atsidurtų visi 14 jo anūkų.

Geilei į pagalbą atskuba turtingojo naftininko padėjėjas, buvęs CŽV operatyvininkas Flečeris Čeisas (akt. Markas Wahlbergas). Kartu su į neviltį puolusia Džono motina Flečeris bando surasti išeitį iš beviltiškos situacijos. Nusikaltėliams paštu atsiuntus nupjautą pagrobto vaikinuko ausį, jie su siaubu suvokia, kad laiko sprendimams lieka vis mažiau.

Nors įtempto siužeto trileris sukasi apie Džono pagrobimą, pagrindine juostos figūra tampa žmogus, nuo kurio priklauso ne tik pagrobto anūko, bet ir visų aplinkinių likimai – J. Paulas Getty, kurį vaidina legendinis aktorius Ch. Plummeris.

Kriminalinis trileris „Visi pasaulio pinigai“, kuris jau dabar pretenduoja į svarbiausius kino apdovanojimus, Lietuvos kino teatruose – jau nuo šiandien, sausio 5 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją