Vis dėlto nedidelė auksinė statulėlė aktoriaus uždarbį gali labai paveikti. 1999 metais, kai minėtas laikraštis paskelbė aktorių, galinčių privilioti didžiausią auditoriją, sąrašą, J.Roberts buvo tik aštuntoji, bet praėjusiais metais laimėjusi "Oskarą" už vaidmenį "Erinoje Brokovič" (Erin Brockovich) šiemet ji tapo pirmąja moterimi, esančia tarp daugiausiai uždirbančių ir įtakingiausių aktorių.

J.Roberts už darbą viename filme gali gauti iki 20 mln. JAV dolerių (80 mln. litų). Tarp 10-ies daugiausiai uždirbančių žvaigždžių ji yra vienintelė moteris.

Žemesnės "lygos" sąraše aukštas vietas užima dar kelios aktorės, tokios, kaip Sandra Bullock (Sandra Balok), Cameron Diaz (Kameron Dias) ir Nicole Kidman (Nikol Kidman).

Įtakingiausių žvaigždžių sąrašus laikraštis sudarė apklausęs 114 žmonių - didžiųjų studijų ir nepriklausomų kompanijų darbuotojus, finansininkus ir kitas kino pramonės figūras iš viso pasaulio.

Tūkstančio aktorių sugebėjimas uždirbti pinigus buvo vertinamas balais, kurių daugiausiai buvo galima skirti 100. Tokiu skaičiumi buvo įvertinti "Foresto Gampo" ( Forrest Gump) žvaigždė T. Hanksas, "Asas" (Top Gun) T.Cruise'as ir "Graži moteris" (Pretty Woman) J.Roberts. Jų filmai 2001 metais visame pasaulyje uždirbo 844 mln. JAV dolerių, kurių 493 milijonai buvo palikti Šiaurės Amerikos kino teatrų kasose.

98,68 balo surinko Melas Gibsonas, 98,46 - Jimas Carrey (Džimas Keris), 95,18 - George'as Clooney (Džordžas Klunis), o 94,74 - Russellas Crowe (Raselas Krou).

Tarp 10-ies įtakingiausių ir daugiausiai uždirbančių aktorių dar yra Harrisonas Fordas (Harisonas Fordas, 94,74 balo), Bruce'as Willisas (Briusas Vilisas, 94,3 balo) ir Bradas Pittas (Bradas Pitas, 92,98 balo).

Antroji daugiausiai uždirbanti aktorė yra S.Bullock, surinkusi 87,28 balo, trečioji - C.Diaz (84,87 balo), o ketvirtoji - N.Kidman (84,65 balo).

Lyderiams beveik nenusileidžia du afroamerikiečiai - Willas Smithas (Vilas Smitas) ir Denzelas Washingtonas (Denzelas Vašingtonas), surinkę atitinkamai 89,91 ir 89,04 balo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją