JAV aktoriaus, kuris filmų apie Harį Poterį gretutiniame projekte vaidina piktadarį Gelertą Grindelvaldą, buvusi žmona Amber Heard per skyrybų procesą J. Deppą apkaltino fiziniu smurtu prieš ją.

Tačiau pernai metais aktorė A. Heard atsiėmė savo kaltinimus, buvusiems sutuoktiniams pavykus pasiekti neteisminį susitarimą dėl santuokos nutraukimo.

Įpykę gerbėjai reikalavo, kad kitas aktorius perimtų J. Deppo vaidmenį kino studijos „Warner Bros“ filme „Fantastiniai gyvūnai: Grindelvaldo nusikaltimai“ (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), kino teatrus turintį pasiekti 2018 metų lapkritį.

„Hario Poterio gerbėjams pateisinamai kilo klausimų ir nerimo dėl mūsų sprendimo neatimti vaidmens iš Johnny Deppo“, – savo tinklalapyje vėlyvą ketvirtadienį paviešintame skelbime rašė J. K. Rowling.

Anot rašytojos, socialiniuose tinkluose kilus pasipriešinimų audrai ji ir filmo režisierius Davidas Yatesas svarstė galimybę ieškoti naujo aktoriaus šiam vaidmeniui, bet nusprendė gerbti J. Deppo ir A. Heard skyrybų aplinkybes.

„Būtina gerbti priemones priimtas apsaugoti dviejų žmonių privatumą, abu jie pareiškė norą grįžti į normalų gyvenimą, – sakė rašytoja. – Remdamiesi savu padėties supratimu, aš ir filmo kūrėjai esame ne tik patenkinti šiuo pasirinkimu, bet ir tikrai džiaugiamės, kad Johnny vaidins svarbų vaidmenį šiuose filmuose.“

Vis dėlto ne visiems J. K. Rowling gerbėjams buvo priimtinas toks sprendimas. Savo nepasitenkinimą jie liejo socialiniame tinkle „Twitter“, kur rašytoja turi apie 13,6 mln. sekėjų ir dažnai su jais bendrauja.

Vienas gerbėjas pareiškė, kad toks sprendimas „smarkiai nuvilia“, o kitas rašė, kad tai „nepriimtina“.

„Fantastiniai gyvūnai: Grindelvaldo nusikaltimai“ yra praėjusiais metais išleisto, filmo „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“, taip pat režisuoto D. Yateso, tęsinys.

Abiejų filmo dalių veiksmas vyksta tame pačiame pasaulyje, kaip ir nuotykių knygose ir filmuose apie berniuką burtininką Harį Poterį, tik keliais dešimtmečiais anksčiau.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)