Su būsima produkcija susijusios informacijos kol kas tikrai nėra daug. Pavyzdžiui, svetainėje deadline.com pranešama, kad televizijai skirta kūrinio adaptacija bus papildyta naujomis istorijomis, neva nutikusiomis dar prieš J. R. R. Tolkieno pirmojoje trijų romanų serijos knygoje „Žiedo brolija“ vykstančius įvykius.

Kai kuriais šaltiniais prasitariama ir apie atskiro šou sukūrimą. Kad ir kaip būtų, nusimatantis projektas išties ambicingas: tereikia prisiminti, kad Peterio Jacksono režisuoti minėto romano pagrindu sukurti filmai laimėjo ne vieną „Oskarą“, taip pat geriausio 2003 metų filmo titulą.

Kaip skelbia deadline.com, sandėris dėl šio projekto įvyko „Amazon“ siekiant pasiūlyti žiūrovams už kabelinės televizijos tinklu HBO demonstruojamus „Sostų karus“ ne menkesnės vertės fantastikos šedevrą. Manoma, kad derybose asmeniškai dalyvavo ir pats „Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas. Nors jokio scenarijaus dar neparašyta, o ir režisierių bei aktorių nepaskirta, projektą jau dabar numatoma tęsti keletą sezonų.

Vienas dalykas, apie kurį kalbėti galima kiek konkrečiau, tai iš klumpių verčianti serialo kaina. Remiantis svetainės deadline.com duomenimis, vien franšizės teisės turėtų kainuoti 200–250 mln. JAV dolerių (172–214 mln. eurų), o kur dar su gamyba susijusios išlaidos, komandai mokami atlyginimai ir visa kita? Kaip jau ne kartą sakyta, kaina, kurią tenka mokėti norint išlikti televizijos laidų piko laikais, yra išties milžiniška.

Gali būti, kad „Amazon“ sudarytas sandėris prilygs nuosprendžiui sukurti lig šiol brangiausią televizijos serialą. Galima tik užsiminti, kad vienas šios pramonės šakos ekspertas prasitarė, jog filmo kaina bus išties beprotiška – vienos serijos biudžetas gali siekti net 100–150 mln. JAV dolerių (86–129 mln. eurų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)