Ir mes ką tik sužinojome, kad jo vardas yra Johnas. Per ašaras tiesiog nieko nebemačiau. Atsisveikinau su keturiomis brangiomis draugėmis, kurias per pastaruosius kelerius metus labai pamilau. Carrie, Samantha, Charlotte ir Miranda susitikinėjo su tokiais pat idiotais, su kuriais teko susitikinėti ir man. Kaip ir jos, aš dalyvavau daugybės draugių vestuvėse ir vis galvodavau, kur yra tas mano vienintelis.“

„Man „Seksas ir miestas“ nebuvo tiesiog eilinis serialas. Tai buvo tarsi draugė, išgyvenanti viską, ką man ir mano draugėms yra tekę išgyventi. ... Tai buvo drąsus, atviras, linksmas ir tiesiog nuostabus šešių sezonų 94 dalių serialas. Ir manau, (kaip veikiausiai ir daugelis kitų šio serialo gerbėjų) kad reikėjo tą serialą taip ir palikti ir nekurti filmų, nes pabaiga buvo tiesiog tobula. Visos šios serialo herojės atrado meilę netikėtose vietose. Šis serialas įrodė, kad gyvenimo nesuplanuosi, ir kad pati kelionė bei tavo pakeleiviai teikia daugiausia džiaugsmo“, – pabrėžė straipsnio autorė.

Kaip labai teisingai paskutinėje serijoje pastebėjo Carrie: „Įdomiausias, daugiausia iššūkių keliantis ir svarbiausias santykis iš visų yra tas, kuris tave sieja su pačia tavimi. Ir jeigu atrandi tą, kuris myli tave tokią, kokia esi, na, tai yra tiesiog nuostabu“.

Praėjo daugiau nei dešimt metų nuo šio serialo pabaigos, tačiau vis dar yra dalykų, kurių apie jį veikiausiai niekas nežino iki šiol. Štai keli iš jų:

1. Garsusis pūstas Carrie sijonas galėjo ir nepatekti į kadrą

Legendinis pūstas sijonas, kurį Carrie segi, kai yra rodomi įžanginiai serialo titrai, kainavo vos penkis dolerius ir buvo pirktas dėvėtų drabužių parduotuvėje.

Kostiumo dizainerei Patriciai Field ir pačiai Sarah Jessicai Parker šis sijonas labai patiko. Tačiau ne visi galvojo taip pat. Iš viso buvo parinkti keturi drabužių komplektai scenai, kai pravažiuoja autobusas su Carrie atvaizdu ant jo šono ir aptaško Carrie. Galiausiai visgi buvo pasirinktas TAS sijonas, kuris dabar kabo įrėmintas ant prodiuserio Michaelo Patricko Kingo biuro sienos.

2. Matthew McConaughy buvo vaidmeniui pasirinktas ne iš karto

Vaidmeniui serijoje „Pabėgimas iš Niujorko“ Matthew McConaughy vaidmuo iš tiesų buvo skirtas Alecui Baldwinui. Tačiau šis jo atsisakė, kaip ir Warrenas Beatty. Vaidmeniu esą buvo susidomėjęs George‘as Clooney, tačiau tuo metu jis buvo per daug užsiėmęs.

3. Dėl rugsėjo 11-osios teroro išpuolio teko keisti serialo įžangą

Nuo pat pirmos serijos iki ketvirtojo sezono dvyliktos serijos rodant serialo įžanginius titrus Sarah Jessica Parker vardas yra rodomas Pasaulio prekybos centro dvynių fone. Tačiau po rugsėjo 11-osios išpuolių fonas buvo pakeistas į „Empire State Building“.

4. Kritimas į Centrinio parko tvenkinį nufilmuotas iš pirmo karto

Trečio sezono aštuonioliktoje serijoje Carrie ir Ponas Šaunusis įkrenta į Centrinio parko tvenkinį. Vėliau Sarah Jessica Parker pasakojo, kad prieš filmavimą tvenkinys buvo nusausintas ir iš jo išvežta nemažai šiukšlių. Tačiau filmuojant šią sceną aktorė vis tiek susipjaustė koją ir jai iš karto teko pasiskiepyti nuo stabligės.

5. Carrie vaistų spintelės istorija...

Šią vaistų spintelę, kuri kabo Carrie bute, prieš pat filmavimą Sarah Jessica Parker pastebėjo viename sendaikčių turgelyje. Iš pradžių aktorė su vyru nusprendė jos nepirkti, tačiau vėliau atsigalvojo. Bet sugrįžę jie sužinojo, kad spintelė jau parduota „kažkokiam serialui“. Kai prasidėjo filmavimai, Sarah Jessica Parker pamatė filmavimo aikštelėje tą spintelė. Ar gi neironiška...

6. Kristen Davis močiutė niekada nematė šio serialo

Kodėl? Kristen Davis yra pasakiusi: „Ji patirtų per didelį šoką“. Sunku su tuo nesutikti.

7. Sarah Jessica Parker sutartyje buvo sąlyga „jokių nuogybių“

Į Sarah Jessicos Parker sutartį buvo įtraukta sąlyga, kad ji nesifilmuos visiškai nuoga. Štai kodėl žiūrovai labiausiai nusirengusią Carrie yra matę tik su apatiniais. Priešingai nuo kitų serialo herojų, ką jau bekalbėti apie Samanthą.

8. Po pirmojo sezono teko keisti filmavimo būdą

Pirmajame sezone aktoriai, komentuodami istorijas, žiūrėjo tiesiai į kamerą ir kalbėjo tiesiai žiūrėdami į žiūrovus. Šio metodo buvo atsisakyta po pirmojo sezono.

9. Pono Šauniojo tikrasis vardas ir Johnas Jamesas Prestonas

Tikrąją Pono Šauniojo vardą žiūrovai sužino tik serialo pabaigoje. „Sekso ir miesto“ filmo anonse nurodoma, kad jo visas vardas yra Johnas Jamesas Prestonas. Teigiama, kad taip serialo prodiuseris Michaelas Patrickas Kingas išreiškė pagarbą dramaturgui, scenaristui ir režisieriui Prestonui Sturgesui, kuriuo žavėjosi.

10. Kiekvienas gali įsigyti kaklo papuošalą su savo vardu, kokį turėjo Carrie

Garsusis Carrie kaklo papuošalas su jos vardu buvo sukurtas Patricios Field. Tokie papuošalai daugybę metu buvo populiarūs tarp afroamerikiečių ir pietų amerikiečių moterų. Jais Patricia Field prekiauja savo parduotuvėje Niujorke.

11. Kim Cattrall iš pradžių atsisakė vaidinti Samanthą

Kim Cattrall net kelis kartus atsisakė vaidinti Samanthą. Kim gavo pirminį scenarijaus variantą, tačiau atsisakė. Vėliau ji sužinojo, kad vaidins ir Sarah Jessica Parker ir kad jie filmuoja Niujorke, nors ji 22 metus gyveno Los Andžele. Taigi ji susitiko su serialo prodiuseriu Darrenu Staru, nes ne vienerius metus pažinojo jo partnerį Dennisą Erdmaną. Tačiau vėliau ji vėl atsisakė.

Tuomet buvo pasamdyta kita aktorė, tačiau likus trims savaitėms iki filmavimo pradžios, D. Erdmanas vėl paskambino Kim ir ją įtikino dar kartą susitikti su D. Staru, kuriam galiausiai pavyko aktorę įkalbinti.

12. Dėl Sarah Jessica Parker nėštumo penktąjį sezoną teko trumpinti

Sarah Jessica Parker sužinojo, kad laukiasi savo pirmagimio Jameso 2002 metais, kai buvo filmuojama pirmoji naujojo sezono serija. Dėl to penktajame sezone yra tik aštuonios serijos.

13. Kristen Davis yra vienintelė „Sekso ir miesto“ aktorė, negavusi asmeninio apdovanojimo

„Seksas ir miestas“ buvo 54 kartus nominuotas „Emmy“ apdovanojimui, aštuonis kartus nominuotas „Auksinių gaublių“ apdovanojimui bei 11 kartų nominuotas Kino aktorių gildijos apdovanojimui. Vienintelė aktorė, kuri nėra gavusi asmeninio apdovanojimo, yra Kristen Davis, suvaidinusi Charlotte York.

14. Britų dienraštis „The Guardian“ pavadino Carrie Bradshaw „dešimtmečio ikona“

2009 metais Didžiosios Britanijos dienraštis „The Guardian“ pavadino Carrie Bradshaw „dešimtmečio ikona“ ir pabrėžė, kad ji pakeitė padėtį, susijusią su daugybe moterims svarbių klausimų.

15. Sarah Jessica Parker sėmėsi įkvėpimo iš britų komedinio serialo

Sarah Jessica Parker atskleidė, kad filmuodamasi „Sekse ir mieste“, įkvėpimo ji sėmėsi iš britiško komedinio serialo „Absolutely Fabulous“ ir jos herojės Edinos.

„Seriale aš labai dažnai už kažko užkliūvu. ... Tiesa yra ta, kad Carrie yra tokia išsiblaškiusi ir jos bute yra tokia netvarka, kad ji turėtų daug už ko kliūti, nes jai po kojomis nuolat mėtosi batų dėžutės“.

„Žaviuosi daugybe fiziškai daug dirbančių komikų, pavyzdžiui, Jennifer Saunders ir „Absolutely Fabulous“. Negaliu patikėti, kiek daug dalykų iš išdarinėja. ... Niekada nemačiau, kad kas nors tiek daug griūtų. „Absolutely Fabulous“ aktoriai tikrai yra mano mintyse, kai dirbu. Noriu būti tokia pat gera, kaip ir jie“, – sakė aktorė.

16. „Sekso ir miesto“ merginoms amžius tėra skaičius

Tiems, kam labai jau rūpi skaičiai, verta žinoti, kad Carrie yra 43 metai, o Ponui Šauniajam – 53. Samanthai yra 51, o jos meilužiui Smithui Herrodui – „tik“ 36 metai. Mirandai yra 42, o Steve‘ui Brady – 44 metai. Charlotee yra 43 metai, o jos vyriui Harry‘iui – 47.

17. Cynthia Nixon – visai ne raudonplaukė

Mirandą suvaidinusi Cynthia Nixon iš tiesų yra blondinė. Šiam vaidmeniui ji nusidažė plaukus raudona spalva. Be to, jos ausų speneliai nėra pradurti, todėl visi tie įmantrūs auskarai, kuriuos ji segi seriale, yra prisegami, o ne įveriami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)