Kortų namelio“ žvaigždė pokalbiui su DELFI susitiko dar prieš didįjį skandalą, kuomet kolega Kevinas Spacey buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu. Todėl su M. Kelly kalbėjomės ne apie darbą populiariame seriale, o apie potyrius, kuriuos aktorius išgyveno jau netrukus, lapkričio 12-ąją, televizijos ekranus pasieksiančio miniserialo „Ilgas kelias namo“ (angl. „Long Road Home“) filmavimo metu.

Miniserialas buvo kuriamas pagal „New York Times“ bestseleriu pripažintą Marthos Raddatz knygą „Ilgas kelias namo: šeimos ir karo istorija“ (angl. „The Long Road Home: A Story of War and Family“).

„Kurti vaidmenį pagal tikrą asmenį yra daug sunkiau. Turėjau visiškai kitokią medžiagą charakteriui kurti, – DELFI kalbėjo M. Kelly. – Juk tai nėra išgalvotas personažas, kurį galiu sukurti. Ypač, jei tas asmuo toks, kaip Gary Volesky. Man buvo garbė jį perteikti taip, kaip jis to nusipelnė.“

Michaelas Kelly

Leitenantas pulkininkas G. Volesky - vienas iš asmenų, išgyvenusių Juodojo sekmadienio įvykius 2004 metų balandžio 4 dieną Bagdado priemiestyje. Tą dieną buvo žiauriai užpultas 1-asis JAV karių padalinys iš Fort Hudo.

Tikrais faktais paremtas serialas atskleis paraleliai vykstančius karo veiksmus Irake ir tuo pačiu metu išgyvenamą Teksase likusių karių šeimų nerimą, kuomet jie 48 valandas gyveno laukimo režimu tikėdamiesi blogiausio scenarijaus.

Šis incidentas įvyko praėjus 11 mėnesių po garsiai nuskambėjusios JAV prezidento George‘o W. Busho kalbos „Misija baigta“ (angl. – „Mission Accomplished“). Iki tol taikos palaikymo misiją atlikę JAV kariai po šio įvykio savo pareigas Irake ėmė vertinti kaip kovą su šalyje gyvenančiais maištininkais.

Michaelas Kelly

M. Kelly, kurdamas vaidmenį, buvo susitikęs su pačiu G. Volesky. „Pirmą kartą su juo susitikau kartu su kitais aktoriais, susitikime buvo ir daugiau karininkų, – pasakojo aktorius ir kiek pritilęs pradėjo kikenti. – Įėjau vidun, susipažinau su ten buvusiais vaikinais. Visi atsisuko, nužvelgė mane nuo galvos iki kojų ir pradėjau jaustį tą žvilgsnį lyg jie klaustų: „Tai būsi tu? Sėkmės bičiuli“. Tą vakarą jie juokavo, tačiau tuose juokeliuose ne kartą galėjau suprasti, kad geriau jau pasistengčiau.“

Serialo kūrėjai, siekdami kuo tiksliau išsaugoti tų akimirkų autentiškumą, į pagalbą pasikvietė ne tik knygos autorę, leitenantą pulkininką G. Volesky, kruvinuose įvykiuose dalyvavusį karį Ericą Bouringą bei būrį kitų įvykio liudininkų.

O ar Jūs įsivaizduojate save kariuomenėje? „Po velniais, tikrai ne“, – garsiai nusijuokė M. Kelly.

„Ruošdamiesi filmui treniravomės. Žinoma, tos treniruotės nė iš tolo nepriminė tikrų karininkų treniruočių, kai jie bėga su ginklais rankose, bet... O, žinote, kai girdi šūvius ir nė nenumanai, iš kur jie skrieja... O mes juk tik žaidėme. Man vien tas žaidimas buvo baisus. Vien nuo minties, kad tai galėjo būti tikra kulka, buvo siaubinga“, – potyriais dalijosi M. Kelly.

Kiekvienas vaidmuo, anot „Kortų namelio“ žvaigždės, yra nauja pamoka.

„Iš kiekvieno vaidmens, kurį atlieku, kažką išmokstu. Šis filmas buvo pamoka būti geresniu vyru, pradėjau dar labiau gerbti karininkus bei jų šeimas. Tuos, kurie išėjo į karą ir tas, kuris liko namuose.

Vaidmuo dar labiau išugdė sąmoningumą, kas yra kariai ir ką jie mums duoda. „Galima sakyti, kad po šios patirties geriau suprantu karius. Nors neįsivaizduoju, kad pats galėčiau kam nors atimti gyvybę. Tiesiog negalėčiau“, – sunkiai žodžius pradėjo rinkti M. Kelly ir vis niro į apmąstymus.

„Sunku suvokti, kad tie vyrai vieną dieną vežė vaikus į mokyklą, o kitą jau buvo visiškame pragare. Tuo metu, kai jie stovėjo tame pragare, jiems tebuvo vos po dvidešimt metų. Neįsivaizduojama, kokioje baimėje jie gyveno, – kalbėjo Michaelas. – Žvelgiant į tai, kas vyksta, sunku suvokti, kad tai – vieni taikiausių laikų pasaulio istorijoje.“

Michaelas Kelly

Vis dėlto, jo nuomone, tikrieji karo herojai iš tiesų yra ne kariai, savo tėvynę užstojantys plačia krūtine, o moterys, jų žmonos, kurios tuo metu išgyvena pragarišką ilgesį ir augina jų vaikus.

„Net ir patys kariai neabejoja, jog tikrieji herojai tame kare buvo jų žmonos. Jos buvo namuose, augino vaikus, – tęsė M. Kelly. – Galiu su jais palyginti ir save. Nuolat keliauju, tačiau mano žmona augina du mūsų vaikus. Ji – nuostabi moteris.“

Miniserialas, kuris buvo sukurtas pagal Marthos Raddatz knygą „Ilgas kelias namo: šeimos ir karo istorija“ TV ekranuose pasirodys jau lapkričio 12 d.

Serialo komandoje – ne vienas garsus veidas: leitenantą pulkininką Gary Volesky įkūnijo iš serialo „Kortų namelis“ puikiai pažįstamas Michaelas Kelly, kapitoną Troy Demony – juostoje „Tėvystė“ įsiamžinęs Jasonas Ritteris, leitenanto Shane'o Aguero vaidmuo atiteko filme „Visa Menanti“ vaidinusiam E. J. Bonillai.

Taip pat pamatysite ir serialuose „Kalėjimo bėgliai“ bei „Vaikštantys numirėliai“ vaidinusią Sarah Wayne Callies, kuri įkūnys LeAnną Volesky, taip pat ir Jeremy Sisto, kurį regėjote filme „Šešios pėdos po žeme“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)