„Mes vaidiname tai, kas parašyta scenarijuje, o jame šiuo atveju egzistuoja ir istorijos aspektas. Filmas yra sukurtas pagal tikrus įvykius ir, gilindamasi į pagrindinio herojaus mamos Marijos Fiodorovnos asmenybę, supratau, jog ji yra stipri moteris, kuri jaučia didžiulę atsakomybę, pareigos jausmą. Ji – moteris, galinti bet ką atiduoti už šeimą, vaikus. Jos pačios istorija verta atskiro filmo“, – sako I. Dapkūnaitė.

Apie „Matildos“ kūrimą kalbos netyla daugiau nei metus. Kai tik paaiškėjo, kad gerai visame pasaulyje žinoma istorija pasieks kino teatrus, Rusijos ortodoksai sukilo prieš juostos kūrėjus. Mat caras Nikolajus II 2000-aisiais oficialiai paskelbtas šventuoju, todėl drama apie jo meilės žygdarbius su jauna mergina neva žeidžia tikinčiuosius.

„Drama „Matilda“ nėra juosta apie religiją“, – įsitikinusi lietuvė aktorė, kurią kino ekranuose pamatysime kardinaliai pasikeitusią. Juostoje ji vaidina papuošta tamsių plaukų peruku.

Filmas žiūrovus nukels į XIX-ojo amžiaus pabaigą. Rusijos baleto scenoje karaliauja lenkų kilmės gražuolė, primadona Matilda Kšesinskaja. Jos talentas bei grožis pakeri ir princą Nikolajų Aleksandrovičių – būsimąjį paskutinį Rusijos imperatorių, carą Nikolajų II. Tarp jo ir jaunos šokėjos įsiplieskia meilė, pakeitusi ne tik jų pačių, bet ir visos Rusijos likimą. Meilė, po savęs palikusi sudaužytų širdžių ir sulaužytų likimų šleifą bei tapusi legenda.

Tikrais įvykiais paremta įspūdinga biografinė juosta „Matilda“ kino teatruose – jau nuo spalio 27 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)