Vienintelis lietuviškų filmų festivalis užsienyje „Litauisches Kino Goes Berlin“ gimė prieš septynerius metus iš idėjos Vokietijos sostinėje pristatyti Lietuvos kino įvairovę. Ilgainiui „Litauisches Kino Goes Berlin“ tapo platforma, supažindinančia Berlyno kino ir kultūros entuziastus su lietuvių kino kūrėjų darbais ne tik per festivalį, bet ir visus metus, pranešime spaudai rašo organizatoriai.

7-asis festivalis žiūrovams pristatys Lietuvoje ir tarptautiniuose kino festivaliuose pripažintas pilno metro juostas. Programoje „Festivalių perlai“ – geriausiu 2017 metų filmu Lietuvoje išrinktas Andriaus Blaževičiaus „Šventasis“, Oskaramas Lietuvos deleguotas naujausias Šarūno Barto „Šerkšnas“, nuo pernai per festivalius keliaujantys Linos Lužytės „Amžinai kartu“ ir Kristijono Vildžiūno „Senekos diena“.

Trečią kartą „Litauisches Kino Goes Berlin“ istorijoje žiūrovai rinks geriausią lietuvišką trumpametražį filmą. Konkursinėje programoje šiemet daugiau nei dvidešimt naujausių drąsių ir kūrybingų Lietuvos režisierių vaidybinių, dokumentinių, animacinių, eksperimentinių filmų bei vaizdo klipų.

Šiemet festivalis pirmą kartą bendradarbiauja su Latvijos ir Estijos kino kūrėjais – programoje numatytos dvi bendros Baltijos šalių trumpametražių filmų programos: Trumpametražių filmų naktis, kviečianti kine praleisti naktį, bei Animacinių filmų programa mažiausiems festivalio lankytojams.

7-asis „Litauisches Kino Goes Berlin“ ir toliau plečia savo ribas ir į programą įtraukia kitų audiovizualinio meno disciplinų atstovus. Į festivalio atidarymą lapkričio 2-ąją atvyks elektroninės post-punk stiliaus muzikos eksperimentu save vadinantis „SOLO ansamblis“.

Muzika, šviesomis, dūmais ir scenografija „SOLO ansamblis“ kuria „sad dance“ performansą, vertą atskiro žanro vardo. Festivalį lapkričio 6-ąją uždarys kultinės atlikėjos Giedrės Kilčiauskienės ir „Džiazo miniatiūrų“ koncertas. Festivalio rėmuose taip pat bus pristatyta ir perspektyvios lietuvių menininkės Kristinos Suvorovos grafikos darbų paroda „Kita istorijos paralelė“. O sekmadieninį Baltijos šalių animacijos seansą lydės Mato Petriko kūrybinės dirbtuvės „Vai Kai“, kviečiančios vaikus paeksperimentuoti su ateities išmaniaisiais žaislais.

Festivalis vyks kino teatruose „ACUDkino“ ir „Sputnik-Kino“, kultūrinėse erdvėse „ACUD Club“ ir „b-flat“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją