Kaulrofobija vadinama klounų baimė. Specialistai teigia, jog greičiausiai ją ir sukelia filmai, nes įprastai manoma, jog klounai kelia teigiamas emocijas ir baimintis jų nereiktų. Tačiau psichologų manymu, gąsdinti gali ryškus grimas ir sunkiai prognozuojamas jų elgesys, rašoma "ACME Film" pranešime spaudai.

Akivaizdu, kad siaubo trileris meilės šios profesijos atstovams nepridės. Jau dabar žiniasklaidoje pasirodo skundų, jog dėl filmo pasirodymo kino teatruose klounai praranda savo darbus, tėvai vis rečiau juos samdo vaikų šventėms.

„Viskas prasidėjo dar tuomet, kai pasirodė S. Kingo knyga. Ėmėme pastebėti, jog mūsų populiarumas mažėja ir iš pradžių nesupratome, kas nutiko. Vėliau pasidarė pikta, nes pasakojime panaudotas tik klouno įvaizdis, o pati profesija su tuo neturi nieko bendro. Bet tai gerokai pablogino įvaizdį. Dabar, kai į kino teatrus atkeliauja knygos ekranizacija, ir vėl jaučiame padidėjusį neigiamą požiūrį į profesiją“, – sako Pasaulinės klounų asociacijos atstovė Pam Moody.

Jau kelis dešimtmečius skaitytojus šiurpinantis vienas populiariausių Styveno Kingo romanų, persikėlęs į didžiuosius ekranus pasakoja apie nedidelį ir iš pažiūros niekuo neišsiskiriantį JAV miestelį Derį. Jei ne viena siaubinga aplinkybė: kartas nuo karto jame dingsta vaikas. O suaugusieji gyvena toliau, lyg nieko nebūtų nutikę. Dingus Džordžiui, jo vyresnysis broliukas Bilas (aktorius Jaedenas Lieberheras) kartu su dar šešiais draugais įsipainioja į keistų, nepaaiškinamų ir siaubingų įvykių voratinklį, kurio centre – vis dažniau jiems pasirodantis kraupus klounas Penivaisas (akt. Billas Skarsgårdas).

Aiškindamasi miestelio vaikų dingimo paslaptį, septyniukė atranda, jog klounas Deryje siaučia jau kelis šimtus metų. Supratę, kad iš suaugusiųjų pagalbos nesulauks, septyniukė pasiryžta stoti į lemtingą dvikovą. Tiek su savo pačių baimėmis, tiek su kraują stingdančiu blogio įsikūnijimu, šiurpiuoju Penivaisu.

Ar pamatę filmą pakeisite nuomonę apie klounus ir jūs? Siuabo trileris “Tas” kino teatruose jau nuo rugsėjo 8 dienos.

Juostos anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)