Vandenyno dugne rasta vaizdo kamera užfiksavo tiek pačias slapčiausias, tiek pačias baisiausias herojų gyvenimo akimirkas, rašoma filmo platintojų pranešime spaudai.

Trys draugai iš Kalifornijos, JAV, dalyvauja atrankoje į televizijos šou ir, norėdami išsiskirti iš kitų, sugalvoja nusifilmuoti pačioje ekstremaliausioje pramogoje – nardymo su rykliais išvykoje. Jaunuoliai atvyksta į Australiją, mėgaujasi naujais įspūdžiais, surengia susipažinimo vakarėlį ir laukia įsimintiniausios savo gyvenime dienos.

Viskas vyksta pagal planą, tačiau milžiniška banga apverčia jachtą ir įvykiai tampa nekontroliuojami. Jaunuoliai akimirksniu atsiduria atviroje jūroje, pilnoje išbadėjusių didžiųjų ryklių – žudikų.

Visi iki tol matyti filmai apie ryklius ne tokie realistiški. Šiame matome scenas, kurios nufilmuotos pačių herojų. Atsiduriame vandenyje drauge su pagrindiniais herojais ir... rykliais, kurie visada čia pat, laukiantys, kol kažkuris žmogus liks vienas. Vaizdo kamera tai panyra į vandenį, tai plūduriuoja vandenyno paviršiuje. Mes stebime ir intymias situacijas, ir beprotiškai kraupius vaizdus. Filmo kūrėjams pavyko maksimaliai išlaikyti siužeto realistiškumą, dokumentalumą, tuo pačiu suteikiant žiūrovams galimybę įsitraukti ir patirti daug kraują stingdančių akimirkų.

Nardymas su rykliais – pakankamai populiari pramoga, ir nors tokio kraupaus scenarijaus realybėje dar nėra nutikę, nuo ryklių nuolat nukenčia vandens pramogų mėgėjai. Prieš metus ryklys vos neįsilaužė į narvą po vandeniu su naru iš Kalifornijos. Banglenčių varžybų metu prie Pietų Afrikos krantų trijų metrų ilgio baltasis ryklys užpuolė banglentininką, kuriam susidūrimas su rykliu – jau antrasis. Gelbėtojai spėjo ištraukti sportininką, o štai 17-metės iš Vakarų Australijos šeima stebėjo tragediją. Balandžio mėnesį, vos 150 metrų nuo kranto astumu, baltasis ryklys užpuolė su tėvu banglente plaukiojančią merginą ir nukando jai koją. Dėl žiaurių apdrąskymų, nukraujavusi mergina jau ligoninėje mirė. Įvykį stebėjusieji artimieji guodėsi tuo, kad paauglė gyvenimą paliko mėgaudamasi savo didžiausia gyvenimo aistra.

Aštraus siužeto australų filmas „Tarp ryklių“ kinuose – nuo rugsėjo 1 dienos.

Anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)