1968 metų filmas „Gyvų numirėlių naktis“ tapo visų filmų apie zombius pradžia. Net ir praėjus pusei amžiaus, George'o A. Romero filmas vis dar itin mėgstamas šio žanro gerbėjų.

Evanso miesto kapinės, kuriose prasideda filmas, veikiausiai yra lankomiausia vieta iš visų, kur buvo filmuojama ši juosta. Senoji koplyčia atrodo beveik identiškai kaip ir filme. Jau kurį laiką ji apleista, tačiau vykdoma kampanija siekiant ją išsaugoti ir atstatyti.

Filme stambiu planu rodomas Nicolaso Kramerio antkapis, į kurį siaubo apimta įsikimba Barbara. Filmo gebėjai ne tik ieško šio antkapio, bet ir mėgsta fotografuotis atkurdami šią filmo sceną.

Ne vieną dešimtmetį Johno Carpenterio filmas „Helovinas“ buvo laikomas daugiausia per visą laiką uždirbusių nepriklausomų filmų. Ir Michaelas Myerseas be abejonės yra vienas iš ryškiausių kino istorijoje veikėjų. M. Myerso namas iš originalaus 1978 metų filmo amžiams pateko į istoriją. Tačiau jis nebestovi ten, kur anksčiau stovėjo.

Namas buvo perkeltas per gatvę iš savo pirminės vietos Pasadenoje, Kalifornijoje, ir dabar tai yra biurų pastatas. Ir nors dabar vargiai yra panašus į tą namą, kuris buvo rodomas filme, filmo gerbėjai vis tiek važiuoja per visą šalį, kad patys pamatytų namą iš klasikinio siaubo filmo.

Niujorke stovinčio daugiabučio „The Dakota“ eksterjeras buvo panaudotas filmuojant 1968 metų psichologinį trilerį „Rozmari kūdikis“. Filme daugiabutyje „The Branford“ gyveno keli pagrindiniai filmo veikėjai, įskaitant Rozmari ir jos vyrą.

Beje, šis pastatas garsėja dar ir tuo, kad šalia jo buvo nužudytas legendinis Johnas Lennonas.

„Crystal Lake“ stovykla, arba „Kraujo stovykla“, iš filmo „Penktadienis, 13-oji“ iš tiesų yra skautų stovykla „Camp No-Be-Bo-Sco“. Būtent šis filmas, laikomas viena sėkmingiausių siaubo filmų frančizių, ne vienai kartai sukėlė įtarumą vasaros stovyklų atžvilgiu.

Nors ne vienas filmo gerbėjas norėtų apsilankyti Naujajame Džersyje esančioje stovykloje, ši iš tiesų yra privati. Ir tik du kartus čia buvo suorganizuoti specialūs renginiai, į kuriuos bilietai buvo išparduoti per kelias valandas.

Kita vieta iš filmo „Penktadienis, 13-oji“ yra „Crystal Lake Diner“ užkandinė (žinoma kaip „Blairstown Diner“). Ji veikia Blerstoune, Naujajame Džersyje. Darbuotojai mielai laukia filmo gerbėjų.

Didžiojoje Britanijoje veikiantis viešbutis „Oakley Court“ „suvaidino“ daugelyje siaubo filmų, įskaitant 1960 metų „Drakulos nuotakos“, 1966 metų filmą „Zombių maras“ bei keliuose kituose.

Nensės namas iš 1984 metų „Košmaras Guobų gatvėje“ vis dar stovi mažutėje gatvėje netoli „Sunset Boulevard“ gatvės Holivude. Dabartiniai namo savininkai jį restauravo ir su malonumu stebi, kaip legendinio siaubo filmo gerbėjai prie jo fotografuojasi.

O kitoje gatvėse pusėje nuo Nensės namo Holivude stovi namas, kuriame Johnny Deppo veikėjas Glenas susilaukė savo labai kruvinos baigties. Tai buvo pirmasis būsimos superžvaigždės vaidmuo.

Viešbutis „Timberline Lodge“ Oregono valstijoje labiausiai atpažįstamas dėl to, kad yra labai panašus į „Overlook Hotel“ viešbutį Stanley Kubricko filme pagal Stepheno Kingo romaną „Švytėjimas“. Nors iš tiesų rašytoją įkvėpė Kolorade veikiantis viešbutis „The Stanley Hotel“. Beje, filmo gerbėjai keliauja prie abiejų viešbučių, kad nusifotografuotų ir nusipirktų suvenyrų.

Pagrindinis 1973 metų siaubo filmo „Egzorcistas“ plakatas yra vienas iš labiausiai atpažįstamų kino istorijoje. Jis ir padeda Regan ir jos mamos namams iki šiol traukti turistus.

Viena iš svarbiausių vietų iš to paties filmo yra laiptai, nuo kurių Regan demonas nustumia tėvą Karrasą. Beje, šiuos laiptus mėgsta ne tik filmo gerbėjai, bet ir sveikos gyvensenos atstovai, nes čia labai patogu mankštintis.

Tobe'o Hooperio režisuotas 1974 metų siaubo filmas „The Texas Chainsaw Massacre“ tikrai nebuvo skirtas silpnų nervų žmonėms. Dar didesnį siaubą sukėlė kalbos, jog jis esą buvo paremtas tikrais faktais. Nors vėliau išsiaiškinta, kad taip nėra, filmo gerbėjų tai nejaudina ir filmas vis dar nepraranda savo kultinio statuso.

Pagrindinis namas iš šio filmo dabar yra restoranas, pavadintas „Grand Central Café“. Beje, iš pradžių Red Rocke, Teksase, stovėjęs namas dabartinių savininkų buvo dalimis perkeltas į taip pat Teksase esantį Kingslandą.

„Ryan's Hills Prairie Grocery“ – kraupoka degalinė iš filmo „The Texas Chainsaw Massacre“. Šiuo metu ji yra tokia pati apleista, kaip ir filme. Kažkada ji buvo vietos įžymybė. Tačiau dabar jos langus dengia grotos, kad per daug agresyvūs gerbėjai nelįstų vidun ir neieškotų sau suvenyrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)