„Bet juk gulėti palatoje – ne tavo vaidmuo!“, - aktoriui po dviejų lašelinių vėl atgavus veido spalvą juokavo filmavimo komandos nariai.
Pats D. Šimukauskas neabejoja – jam silpna pasidarė ir galvą skaudėti pradėjo po įtempto visos dienos darbo, rašoma pranešime spaudai.

Pirmąją sceną tą rytą „Tiuningo“ kolektyvas filmavo Suvalkijoje esančioje sodyboje. Tam, kad perteiktų komedijos autorių sumanymą, D. Šimukauskui kartu su operatoriumi teko leistis į šulinį ir užtraukti cigaretę. Mažai erdvės, pastangos neuždengti šviesos, nuolatinis tikrinimas ar veikia radio mikrofonai ir dar būtinybė kuo natūraliau suvaidinti sceną...

„Man, kaip nerūkančiam žmogui, ir keli dūmai poveikį daro. O dar kai jautiesi lyg būdamas su operatoriumi bendroje ankštoje lovoje...“, - prisiminė D. Šimukauskas.

Filmuojant kitas scenas teko „pasilepinti“ neįprastu šiai vasarai oru, įkaitusiu iki beveik 30 laipsnių šilumos.

Paskutinis darbas tąsyk „Tiuningo“ komandos laukė Balbieriškio ambulatorijoje (Prienų rajonas). Joje filmuota scena kaip du broliai (D. Šimukauskas ir A. Orlauskas) ateina prašyti pas patale gulintį senelį, jog jis perrašytų testamentą.

„Paprašiau ambulatorijos darbuotojų vaistų nuo galvos skausmo ir... atsidūriau palatoje. Atsigavau tik po dviejų lašelinių, bet suplanuotus darbus padarėme“, - patikino D. Šimukauskas.

Jis sakė, kad itin nemalonu būna filmuotis labai šaltą žiemos dieną. O vaidybą šulinyje jis galėtų priskirti į nepalankiausiųjų aktoriui vietų trejetuką.

Šių metų pabaigoje didžiuosius kino ekranus pasieks nauja kriminalinė komedija „Tiuningas“, kurioje Lietuvos provincijoje vykstančią neįtikėtiną istoriją papasakos ryškiausios ekrano žvaigždės – Ineta Stasiulytė, Ramūnas Šimukauskas, Mindaugas Papinigis, Ironvytas, Martynas Kavaliauskas, Gabrielė Malinauskaitė, Aurimas Meliešius, Daiva Lebeliūnaitė, Birutė Prekevičiūtė, Hana Šumilaitė, Ridas Žirgulis, Donatas Šimukauskas, Raimundas Šilanskas ir kiti.
Senelio turtus besidalinantys broliai (R. Šimukauskas, D.Šimukauskas ir A.Orlauskas), pasididinti krūtinę trokštančios turtingo ūkininko dukra (Gabrielė Malinauskaitė) ir žmona (Daiva Lebeliūnaitė), netikėtas brolių radinys pakelėje bei dėl jo užvirusi kova su miesto mafijozais ... Herojai nuolat pateks į komiškas ir neįtikėtinas situacijas, kurių būtent tokios atomazgos vargiai besitikės net akiliausi žiūrovai.

Filmo režisierius Mark Goldman, žinomas Ukrainoje įvairių humoro šou scenaristas ir autorius, patikina – tai bus geriausia komedija, sukurta pastaraisiais metais, ir ne tik Lietuvoje: „Žiūrovai tikrai eis į mūsų filmą antrą kartą, nes nuotykių, netikėtų situacijų skaičius nesuskaičiuojamas“.

„Tiuningo“ aktorių trupė „apkeliavo“ tikrai įspūdingas Lietuvos vietas - Vilnių, Trakus, Nemuno kilpų regioninį parką, Zarasus, Lyduvėnų tiltą ir ne tik. Daugiausiai scenų nufilmuota Kauno rajone Kaniūkų kaime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)