Kaip rašoma pranešime spaudai, tai siužetas iš liepos 28 dieną kino teatruose pasirodysiančio naujausio Luco Bessono filmo „Valerianas ir Tūkstantmečio planetų miestas“, kurto pagal populiarius prancūzų komiksus. Kalbama, jog ši fantastinė istorija įkvėpė net legendinę „Žvaigždžių karų“ frančizę!

1967 metais prancūzas rašytojas Pierre’as Christinas bei menininkas Jean-Claude’as Mezieresas sukūrė komiksus apie Valerianą ir Laureline. Po dešimties metų, 1977-aisiais, kino teatrus pasiekė George’o Lucaso „Žvaigždžių karų“ frančizė, kuri jau tuomet spėjusį išpopuliarėti prancūzų darbą priminė ne tik pačia idėja, bet ir kitais elementais.

„1977 metais J.C. Mezieresas nuėjo į kino teatrą gerai praleisti laiko. Pasirinko tuo metu rodytus „Žvaigždžių karus“ ir labai nustebo pamatęs, kad tarp jo sukurtos Valeriano istorijos ir šios – be galo daug panašumų, tas pats motyvas. Viešumoje pasirodę pasvarstymai ir lengvas pakumščiojimas G. Lucasui taip ir liko be atsako. Tačiau laikui bėgant paaiškėjo, jog filmo dailininkai (o jų tarpe buvo ir prancūzų) buvo didžiuliai Valeriano gerbėjai“, – atskleidė komiksų redaktorius bei leidėjas Kimas Thompsonas.

Vėliau šią teoriją aiškinęsi prisiekę „Valeriano ir Laurelinos“ gerbėjai panašumus įvardino tiksliau. Pavyzdžiui, 1972 metais išleistame komikse Laurelina dėvėjo beveik identišką rūbą, kaip vėliau „Žvaigždžių karų“ filme „Džedajaus sugrįžimas“ pasirodžiusi princesė Lėja. Be abejo, juostos kostiumų dizaineriai šį panašumą neigė. Panašumų rasta ne tik kostiumuose, bet ir kosminiuose laivuose, siužeto vingiuose. Rasta tikrai nemažai įrodymų, kad „Valerianas ir Laurelina“ įkvėpė „Žvaigždžių karus“. Faktas, jog G. Lucasas per tiek metų nesugebėjo atsakyti į šį gerbėjams rūpimą klausimą taip pat kalba pats už save.

„G. Lucasui tai turėtų badyti akis. Keista, kad jis tyli kaip prisidirbęs mažas vaikas. Juk nieko blogo nėra semtis įkvėpimo iš kolegų darbų. Tačiau pikta darosi tuomet, kai apsimetama, jog sutapimai – tik smulkmenos“, – „Twitter“ rašė vienas komiksų gerbėjas.

Fantastinė veiksmo juosta „Valerianas ir Tūkstantmečio planetų miestas“ nukelia žiūrovus į XXVIII–ojo amžiaus Žemę, tad telieka įjungti fantaziją nukeliauti į ateitį drauge su pagrindiniais veikėjais.

Fantastinį veiksmo filmą „Valerianas ir Tūkstantmečio planetų miestas“ Lietuvos žiūrovai jau galės pamatyti nuo liepos 28 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)