Didžiulį būrį nominantų per tiesioginę transliaciją įvardijo aktoriai Anna Chlumsky ir Shemaras Moore‘as.

Nominacijomis šiais metais buvo pagerbti atstovai iš kuo įvairiausių Holivudo kampelių. Tarp jų buvo ir šios pramonės šakos naujokų, ir ekrano legendomis tituluojamų žvaigždžių. Kai kuriems nominuotiesiems, kaip antai Juliai Louis-Dreyfus ar Kevinui Spacey, pretenduoti į „Emmy“ ne kartą teko ir anksčiau, o kitiems, pavyzdžiui, Snoop Dogg ir Shailene Woodley, laimė atsidurti tarp nominantų nusišypsojo pirmą kartą.

Net dviejų „Oskaro“ statulėlių savininkui ir poros „Auksinių gaublių“ laimėtojui Robertui De Niro galimybė laimėti dar ir televizijos apdovanojimą pasitaikė tik šiemet.

Verta paminėti, kad vienas televizijos šou šiais metais pasiekė rekordą pagal per visą gyvavimo laikotarpį skirtų nominacijų skaičių, o dešimtys nominantų pretenduoja ne į vieną, o į kelias „Emmy“ statulėles.

Belaukiant, kol paaiškės šiemetiniai „Emmy“ apdovanojimų laimėtojai, svetainėje eonline.com siūloma susipažinti su šiokia tokia nominacijų statistika.

43 nominantai naujokai

Ne vienai dešimčiai žvaigždžių galimybė gauti „Emmy“ apdovanojimą tenka pirmą kartą per visą profesionalaus darbo karjerą. Tarp 43 šiemetinių nominantų naujokų – tokie aktoriai kaip Milo Ventimiglia ir Chrissy Metz iš televizijos serialo „This Is Us“ bei Samira Wiley ir Alexis Bledel iš „The Handmaid‘s Taleׅ“.

Šių metų nominantų sąrašą papildė saujelė aktorių, kurie, būdami pakankamai gerai žinomi kino pasaulio veidai, šiemet pasiryžo užkariauti ir televiziją. Tai ypač pasakytina apie „Big Little Lies“ ir „The Wizard of Lies“ komandas, tarp kurių narių tokios žvaigždės kaip Reese Witherspoon, Alexanderis Skarsgardas ir Shailene Woodley bei Michelle Pfeiffer ir R. De Niro.

9 žvaigždės, kurioms teko ne viena nominacija

Kai kurios, kad ir pirmą kartą nominuojamos žvaigždės, pretenduoja į apdovanojimą net poroje kategorijų. Štai Rizas Ahmedas iš „The Night Of“ ir Ann Dowd iš „The Handmaid‘s Tale“ – du dviejų pirmųjų nominacijų savininkai, o „Atlanta“ žvaigždė Donaldas Gloveris – taip pat nominuotas pirmą kartą, tačiau ne vienoje, ne dviejose, o net trijose kategorijose. Tris nominacijas šiais metais pelnė ir Lievas Schreiberis. Po porą nominacijų šiemet atiteko Matthew Rhysui, Ewanui McGregorui, Azizui Ansari, Alecui Baldwinui ir Ty Burrelliui.

22 nominacijos, kurias susižėrė šiemet tarp pretendentų atsidūręs šou

Rekordinis skaičius nominacijų šiemet skirtas HBO tinklu transliuojamam fantastikos serialui „Vakarų pasaulis“ („Westworld“) ir NBC kanalu rodomam muzikiniam situacijų šou „Saturday Night Live“. Tiek filmas, tiek šou nominuoti net 22 kategorijose.

231 nominacijos, kurias apskritai pavyko surinkti televizijos laidai

„Saturday Night Live“, be jokio abejonės, išsiskiria iš šių metų „Emmy“ nominantų. Šiam šou ne tik atiteko 22 šių metų nominacijos – daugiausia, kiek už metus buvo skirta nuo pat 1976-ųjų, – bet ir pavyko pasiekti per visą gyvavimo laiką surinktų „Emmy“ nominacijų rekordą. Antroje vietoje puikuojasi „Ligoninės priimamasis“ (ER) su 124 nominacijomis, o trečioje – „Cheers“ su 117.

23 „Emmy“ nominacijos, kuriomis per visą ligšiolinę karjerą buvo pagerbta J. Louis-Dreyfus
Ši aktorė – pagrindinė televizijos serialo „Viceprezidentė“ („Veep“) žvaigždė, nuo kurios sėkmė nė nežada nusigręžti. Štai šiemet J. Louis-Dreyfus atiteko dar viena nominacija kaip pagrindinį vaidmenį komedijos seriale atliekančiai aktorei.

Tai yra 23-ioji „Emmy“ nominacija per visą J. Louis-Dreyfus ligšiolinę karjerą. Jei šiemet jai bus įteikta „Emmy“ statulėlė, jos rezultatas prilygs Cloris Leachman – net 8 „Emmy“ apdovanojimus pelniusios aktorės pasiekimams. Be to, šiemetinis laimėjimas J. Louis-Dreyfus garantuotų lyderės pozicijas kaip daugiausia „Emmy“ apdovanojimų už tą patį vaidmenį tame pačiame seriale pelniusiai aktorei.

13 – jauniausio „Emmy“ nominanto metų skaičius

Metų skaičių, pasirodo, taip pat verta įtraukti į statistiką. Jauniausia šių metų nominante tapo „Stranger Things“ žvaigždė trylikametė Millie Bobby Brown. Tai jos pirmoji „Emmy“ nominacija, skirta kaip antro plano aktorei dramos seriale.

Rugsėjo 17 d. vyksiantys 69-ieji „Emmy“ apdovanojimai bus tiesiogiai transliuojami CBS kanalu iš Los Andželo „Microsoft Theater“ salės. Renginį ves populiarus JAV komikas ir televizijos laidų vedėjas Stephenas Colbertas. Visa informacija tą patį vakarą bus teikiama ir interneto svetainėje E!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją