„Aš visą laiką dirbau, tik vieną vakarą išėjau pasivaikščioti ir šiandien buvo pirmoji diena, kai pamačiau Vilnių. Viskas gerai, aplankiau muziejų bei Nacionalinę dailės galeriją.

Vairuotojui sakiau, kad tam tikra jos dalis man primena Paryžių, o jam – Prahą, bet ten aš nesu buvęs. Taigi, nors mačiau mažai, bet man patiko“, – apie Lietuvą kalbėjo aktorius.

„Malcolm X“, „The Big Bang“, „Lūžio taškas“, „Dingti per 60 sekundžių“, „Sidro namų taisyklės“ – tai vos keli filmai, kuriuose D. Lindo kūrė vaidmenis ir sukosi tarp žymiausių pasaulio aktorių. Tiesa, pats D. Lindo išskirti vieno, jam brangiausio filmo, negali, tačiau pažymi, kad vaidmuo filme „Malcolm X“, kur teko vaidinti su Denzeliu Washingtonu, buvo jo bilietas į žinomumą: „Buvau teatro aktoriumi 10 metų. Po vaidmens „Malcolm X“ tapau atpažįstamas Niujorko gatvėse. Mano pasirodymas šiame filme išplėtė mano karjerą.“

Paklaustas, kaip nusprendė imtis filmo „Lithium X“ ir atsidūrė Lietuvoje, aktorius nusijuokė, kad jam tiesiog pasiūlė vaidmenį. Kiek surimtėjęs D. Lindo teigė, kad vaidmuo jam tiesiog pasirodė įdomus, o ir filmų industrija dabar gerokai pasikeitusi.

„Gavau scenarijų ir su režisieriumi kalbėjau telefonu. Manau, kad jis jau buvo Lietuvoje. Aš sutikau, nes vaidmuo buvo įdomus. Filmų industrija Amerikoje gerokai pasikeitė. Turiu omenyje, prieš 10-15 metų buvo daugybė, kaip mes sakome, vidutinio dydžio, vidutinio biudžeto filmų. 20-40 mln. dolerių filmų.

Pastaraisiais metais tokie filmai nebestatomi. Arba jų nebestatoma tiek daug, arba... vaidmenys juose nesiūlomi man. Perskaitęs scenarijų, aš pamaniau, kad tai įdomu, mano vaidmuo taip pat man pasirodė įdomus“, – sakė aktorius.

Filme bus galima išvysti netolimą ateitį, kurioje dėl ozono sluoksnio sumažėjimo oro temperatūra kasdien pasiekia 50 laipsnių šilumos, tad žmonių gyvenimo ritmas apsiverčia aukštyn kojomis: dieną miegama, o naktį gyvenama, bendravimas persikelia į virtualų pasaulį.

„Filmas nagrinėja žmonių tarpusavio santykių ir gyvo bendravimo problemas. Tai drama, kuri netrukus gali paliesti kiekvieną iš mūsų. Ribos tarp to, kas yra realu, o kas yra virtualu – išnyksta“, – sako filmo prodiuseris Karolis Malinauskas.

D. Lindo manymu, toks scenarijus iš dalies gali išsipildyti ir realybėje. „Tam tikra dalis dalykų, kuriuos išvysite, gali išsipildyti ir realybėje. Šis filmas susijęs ir su mikroschemomis, kurios gali būti įsodintos žmoguje tam, kad suteiktų jam kitokių gyvenimiškų patirčių. Tai, tam tikrame lygmenyje, jau vyksta, tačiau filme ši technologija jau gerokai pažengusi.

Mikroschemos po žmogaus oda jau dabar tampa realybe. Kalbant apie tai, kad filme žmonės beveik neina į lauką dėl beprotiško karščio, tai 1988 metais filmavausi filme Australijoje, kur teko dirbti ir Sidnėjuje, ir Kuber Pidyje, kuriame tuomet buvo surenkama 90 proc. opalo pasaulyje. Kai ten nuvykome, pamatėme, kad daugelis namų dėl karščio buvo po žeme. Taigi, tai tikra, tačiau mintis, kad temperatūra gali pakilti iki tiek, kad žmonės negalės išeiti į lauką, man neatrodo reali. Visgi, gali būti taip, kaip matėme Kuber Pidyje – namai gali atsidurti po žeme“, – spėjimais dalijosi D. Lindo.

Delroy Lindo

Aktorius atskleidė, kad šioje juostoje sunkiausia buvo susidoroti su laiko trūkumu.

„Neturėjau daug laiko pasiruošimui. Jei vaidinčiau šiame filme prieš 10 metų, tai, turbūt, būčiau čia savaitę su puse ar dvi savaites. Bet dėl to, kaip dabar statomi filmai, viskas turi būti gerokai ekonomiškiau.

Taigi, man sunku buvo tai, kad negalėjau geriau pasiruošti. Aktorius turi labai sunkiai dirbti ir gerai pasiruošti, atlikti savo darbą kuo geriau ir tikėtis geriausio rezultato“, – sakė D. Lindo.

Aktorius neslėpė, kad su panašiais sunkumais susiduriama nuolat. „Procesas visada panašus. Paimi scenarijų ir jį išskaidai, bandydamas interpretuoti, o man tuo metu visada svarbu apie ką yra istorija, stengiuosi tai apibūdinti vienu sakiniu. Tai man padeda geriau įsijausti į filmą ir vaidmenį, suprasti, kokią reikšmę filme turi mano veikėjas.

Taigi, šis procesas visuomet panašus ar toks pats, bet tuomet atvyksti į filmavimo aikštelę ir, jei tau pasiseka, gali apie filmą pasikalbėti su režisieriumi, išsiaiškinti, ar jūsų nuomonės sutampa ir tikėtis, kad jis atsakys teigiamai. Tuomet turi suvokti, kaip kartu dirbti, turi rasti „bendrą kalbą“, tam tikrą darbo kartu būdą, kuris būtų patogus ir naudingas visiems“, – pasakojo aktorius.

Paklaustas, kokį patarimą duotų jauniems, karjerą dar tik pradedantiems aktoriams, D. Lindo ragino pamiršti išvaizdą ir tiesiog daug ir stropiai mokytis.

„Mokykitės. Eikite į aktorystės mokyklas ir mokykitės, eikite į aktorystės pamokas, suvokite aktorystės techninę pusę. Gyvenime nėra jokių garantijų. Jaunam aktoriui siūlyčiau nepasikliauti vien savo išvaizda. Net jei Los Andžele tai ir yra itin svarbu ir žmonės, kurie pasižymi tam tikra išvaizda, gali lengviau gauti darbą.

Jei norite ilgalaikės karjeros, tai patarčiau puikiai išmokti aktorystės amato. Jūsų išvaizda keičiasi, jūsų kūnas keičiasi ir galiausiai jūsų pagal ją nesirenka, tad lieka viltis, kad jus pasirinks dėl to, kad puikiai vaidinate. Taigi mokykitės“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)