Studijoje "A Propos" sukurtame septynių minučių trukmės filme pagrindinį vaidmenį sukūrė Linas Karalius-Ezopas, taip pat vaidina aktoriai Viktorija Kuodytė, Dalia Overaitė, Dalius Skamarakas, Vytautas Rašimas, Joana Čižauskaitė. Filmo operatorius - Rytis Kurkulis.

Filme į šiuos laikus perkeliama skaudi istorija apie bernelį, kuris girtas išeina iš karčemos, įkrenta į upę ir nuskęsta. Prie jo atlekia trys paukštės - mergelė, sesuo ir motina. Motina verkia visą amžių, sesuo - trejus metelius, o mergelė - tik nuo ryto ligi pietų, o po pietų - šoka, ulioja ir kitą bernelį susiranda.

Pasak režisieriaus, jam labai artima trumpa - kino novelės forma. Pagal liaudies dainos siužetą sukurtas filmas priartina šią metaforišką istoriją prie mūsų laikų, netiesiogiai kalba apie gyvenimo vertę, kai jauni žmonės nesusimąstydami praranda brangiausius dalykus.

Naujasis filmas stilistiškai artimas 1999 metais V. V. Landsbergio sukurtai garsaus tarpukario Lietuvos romanso "Karininko romansas" ekranizacijai, sulaukusiai televizijos žiūrovų simpatijų.

Filmą "Iš karčemėlės" festivalyje "Tinklai" jau matė Klaipėdos žiūrovai. Kaune filmo premjera vyks rugsėjo 15 dieną "Romuvos" kino teatre, o Vilniuje filmą bus galima pamatyti rugsėjo 20 ir 22 dienomis "Lietuvos" kino teatre.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją