Nuo sausio pabaigos Lietuvos kino teatruose rodomą „Zero III“ jau pamatė daugiau nei 193 tūkst. žiūrovų (surinkta suma – 1,004 mln. eurų). Dar 14 tūkst. lietuvių kino juostą peržiūrėjo D. Britanijoje, Airijoje ir Norvegijoje (surinkta suma – 122 tūkst. eurų).

„Į šį filmą plūstančios minios gerbėjų įrodo, kad toks žanras reikalingas Lietuvai. O šie rezultatai dar kartą patvirtino, kad investuotojai, kurie pasirenka lietuvišką kiną, gali tikėtis ne tik investicijų susigrąžinimo, bet ir finansinės grąžos“, – teigia filmo prodiuserė Daiva Jovaišienė.

„Žinoma, didžiulis iššūkis buvo sukurti filmą vos per 4 mėnesius, kai įprastai tam reikia bent metų. Tačiau tai buvo mūsų pačių sprendimas, supratome, kad kiekviena papildoma diena augins filmo kaštus, todėl buvo pasirinktas toks beprotiškas tempas. Bet visa komanda susitelkė ir rezultatas gavosi geresnis nei buvo galima tikėtis“, – sako prodiuserė.

Pasak D. Jovaišienės, vos pasibaigus vieno filmo kūrimo darbams, jau intensyviai mąstoma apie būsimus komandos projektus.

„Šiuo metu jau E. Vėlyvis dirba prie naujo filmo scenarijaus. Jeigu viskas vyks be kliūčių, manau, kitą žiemą jau turėtų prasidėti filmavimai, todėl naujo kūrinio galima tikėtis 2018 m. pabaigoje arba 2019 m. pradžioje.

„Zero III“ šią savaitę dar rodomas Kauno ir Panevėžio kino teatruose.

Filmo komanda: scenarijaus autoriai – Jonas Banys ir Emilis Vėlyvis, operatorius – Feliksas Abrukauskas (LAC), dailininkas – Paulius Šeškas, kostiumų dailininkė – Jolanta Rimkutė, kompozitoriai – „Happyendless“ Marius Narbutis ir Andrius Kauklys.

„Zero III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino Kultas“ ir „NeverEver“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)