"Labos nakties ir sėkmės" ("Good Night, and Good Luck"), kurio premjera įvyks ketvirtadienio vakarą, per išankstinę peržiūrą susilaukė kritikų liaupsių ir iš karto buvo paskelbtas kandidatu į "Auksinio liūto" statulėlę, teikiamą geriausiam filmui.

Paties G.Clooney režisuotoje juostoje meistriškai atpasakojamas 6-ojo dešimtmečio pradžioje tiesioginio eterio metu įvykęs kovingojo CBS žurnalisto Edo Murrow ir antikomunistų senatoriaus Joe McCarthy konfliktas, kuris užvaldė televizijos žiūrovus ir Amerikos politikus.

Viskonsino senatorius, ėjęs Neamerikietiškos veiklos komiteto pirmininko pareigas, įkūnijo tuo metu JAV užvaldžiusią antikomunizmo paranoją.

"Šis incidentas ir laikmetis yra mano aistra, nes tai vienas iš kelių atvejų, kai gali parodyti, kaip žurnalistika pakeitė pasaulį ir žmonių mąstymą", - teigė G.Clooney, kuris filme vaidina E.Murrow prodiuserį Fredą Friendly.

G.Clooney, tikriausiai vienas patraukliausių Holivudo aktorių, šiai juostai sukurti nepagailėjo didelių asmeninių lėšų. Kai rėmėjai, būgštaudami dėl praėjusių metų pabaigoje aktoriui atliktos kaklo ir nugaros operacijos, atsisakė paremti šį projektą, G.Clooney net užstatė savo namą, kad surinktų reikalingus 7,5 mln. dolerių (21 mln. litų).

"Nesiruošiau, kad man pasakytų, jog negaliu to padaryti", - sakė G.Clooney, kurio filmas Busho laikų Amerikai primena, "kokią grėsmę gali kelti demokratija, jei baimė, t.y. terorizmas, naudojamas vietoje ginklo".

Režisuodamas antrąjį filmą po 2002 metų darbo "Pavojingo žmogaus išpažintys" ("Confessions of a Dangerous Mind"), G.Clooney pasirėmė savo paties prisiminimais. Jo tėvas, kuriam E.Murrow buvo didvyris, 30 metų televizijoje dirbo naujienų laidos vedėju.

"Labos nakties ir sėkmės" yra vienas iš 19 juostų, kurios dalyvauja oficialiame konkurse ir pretenduoja į "Auksinio liūto" apdovanojimą. Pats Venecijos kino festivalis truks iki rugsėjo 10 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją