Pasak filmo režisieriaus Billo Kondono, naujajame filme veikėjas Le Fou patiria „išskirtinai homoseksualų momentą“ ir įsimyli nenaudėlį mačo Gastoną.

Rusijoje nuo 2013 m. galioja įstatymas, draudžiantis „gėjų propagandą vaikams“.

Vienas iš aršiausių minėto draudimo propaguotojų, politikas Vitalijus Milonovas kreipėsi į šalies kultūros ministrą ir paragino jį pažiūrėti filmą iki jam pasirodant Rusijos kino teatruose kovo 16 d., kad ministras pats įvertintų, ar filmo scenos nepažeidžia šalyje galiojančių įstatymų. Pasak V. Milonovo, jei bus patvirtinta, kad filme propaguojamas homoseksualumas, reikės imtis priemonių ir jį visiškai uždrausti.

Billas Condonas gėjų žurnalui „Attitude“ pasakė: „Veikėjas LeFou vieną dieną nori būti Gastonas, o kitą dieną nori Gastoną pabučiuoti. Jis sumišęs dėl tokių savo jausmų. Jis ką tik suvokė, kad jam jie kilo. Tai pirmasis išskirtinai homoseksualus momentas, kada nors įtrauktas į „Disney“ filmą“.

Uždrausti šį filmą nori ne tik Rusijos vyriausybė.

Evangelikas pamokslininkas Franklinas Grahamas iš Šiaurės Karolinos paragino boikotuoti šį filmą dėl homoseksualaus veikėjo. Pasak pamokslininko, bendrovė „Disney“ bando vaikams įpiršti LGBT vertybes.

Penktadienį jo įrašu „Facebook“ svetainėje buvo pasidalinta daugiau nei 88 tūkst. kartų ir vienas kino teatras Alabamoje atsisakė rodyti šį filmą. Kino teatro Henagare, Alabamoje savininkai ketvirtadienį „Facebook“ svetainėje paskelbė sprendimą boikotuoti šį filmą. Savininkai, save vadinantys krikščioniais, parašė: „Mes nerodysime to, kas prieštarauja Biblijai. Jei į filmą negalime nusivesti savo 11 metų anūkės ir 8 m. anūko, nėra jokio reikalo jį žiūrėti“, – rašo jie.

Jie pridūrė: „Jei negalime sėdėti filme kartu su Dievu ar Jėzumi, mes jo nerodysime“.

LeFou bus pirmasis homoseksualus veikėjas „Disney“ istorijoje. Perdirbinyje Emma Watson vaidins jauną Gražuolę, kuri įsimyli pabaisa paverstą princą (jį vaidina Danas Stevensas).

Spėjama, kad filmas vien per premjeros savaitgalį Šiaurės Amerikoje gali uždirbti 100 mln. dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)