Lemtingąją naktį bus išdalytos 24 statulėlės: geriausiam aktoriui bei aktorei, antraplaniams aktoriams, geriausiam filmui, scenarijui, režisieriui, dainai, muzikiniam takeliui, kostiumams, animaciniam filmui ir daugybei kitų.

Dar sausio pradžioje kino pasaulyje nugriaudėjo dar vieni apdovanojimai – „Auksiniai gaubliai“. Šie dažnai pavadinami „Oskarų“ šaukliais, tad dažnas tikina, jog jei filmui ar asmeniui itin pasisekė „Auksinių gaublių“ apdovanojimuose, jis pelnytai gali tikėtis sėkmės ir „Oskarų“ naktį.

O šįmet vykusios „Auksinių gaublių“ dalybos be abejonės bus įrašytos į kino istoriją. Apdovanojimuose statulėles vieną po kitos šlavėsi kino juosta „La La Land“ (liet. „Kalifornijos svajos“). Atsiimdami vieną iš apdovanojimų šios kino juostos kūrėjai prisipažino, kad pradėdami kurti miuziklą nė negalėjo įsivaizduoti, kokia sėkmė jo laukia, tad tai, kas vyksta, jiems yra „kažkas iš fantastikos srities“.

Kodėl ši naktis bus įrašyta į kino istoriją? Iki šiol tik vienam filmui yra pavykę susižerti visus pagrindinius „gaublius“ – 1975 metais rodytai juostai „One Flew Over the Cuckoo's Nest“. Tąkart jos kūrėjai atsiėmė geriausio filmo, pagrindinio aktoriaus, aktorės, režisieriaus ir scenarijaus autoriaus „Auksinius gaublius“. Tiesa, tai tebuvo penki „gaubliai“. Kino juosta „Kalifornijos svajos“ susižėrė septynis apdovanojimus (daugiau apie „Auksinių gaublių“ dalybas skaitykite čia).

„Oskarų“ apdovanojimuose kino juosta „Kalifornijos svajos“ nominuota net 14-oje kategorijų. Tokią sėkmę tarp nominantų buvo pavykę pasiekti tik dviem filmams: daugelio atmintyje iki šiol įstrigusiam filmui „Titanikas“ (1997 metai) ir kino juostai „All About Eve“ (1950 metai).

Tad kviečiame DELFI skaitytojus išreikšti savo nuomonę ir pasidalyti spėlionėmis. Balsavimas bus sustabdytas sekmadienio vakarą, o ar DELFI skaitytojų nuomonė sutaps su ekspertų, balsavusių už „Oskarų“ laureatus, sužinosime jau pirmadienio rytą, įteikus paskutiniąją „Oskaro“ statulėlę.

DELFI balsavimas: išrinkite pagrindinių „Oskarų“ laureatus:

DELFI kviečia prisiminti 2016-ųjų metų „Oskarų“ dalybų akimirkas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)