Filmas žiūrovus nukels į išbandymų kupiną laikmetį, kai žmonės nuolat turėjo spręsti – rizikuoti savo ir artimųjų gerove, karjera ir net gyvybėmis, kalbant tiesą ar prisitaikyti ir toliau saugiai gyventi melo imperijos gniaužtuose.

Dar kino salių nepasiekęs filmas jau buvo populiarus. Filmo režisierius sakė negalėjęs atsistebėti jauno amžiaus piliečių susidomėjimu kino juosta.

„Pajutau, kad jiems filmas yra svarbus. Jaunimas supranta šio filmo vertę, jiems svarbu jį pamatyti. Lietuvos istorija jiems – ne vien puslapis iš istorijos vadovėlių“, – per spaudos konferenciją sakė D. Ulvydas.

Režisierius viliasi, kad pamačius filmą, atsiras daugiau norinčių kovoti už teisybę, už tiesą ir laisvę.

Filmui sukurti panaudotas ir tokio masto filmui itin menkas biudžetas.

„Užsienio kolegos man sako: „tu juokauji!“. Filmo biudžetas yra apie 600 tūkst. eurų. Kai kas pasakytų, kad pusė filmo biudžeto turėjo būti skirta vien Laisvės alėjos dekoracijos...“ – sakė filmo prodiuserė Živilė Gallego.

Įdomu tai, kad iki šiol kino juostos joje nusifilmavęs aktoriai dar nebuvo matę, o pats D. Ulvydas juokais vylėsi, kad visa tai – tam, kad komanda nualptų per premjerą.

Anot režisieriaus, filmas, įkvėptas tikrų įvykių ir žmonių, pasakos apie kiekvieną iš mūsų. Apie tai, kad gyvenime būna akimirkų, kai visiems tenka rinktis, nesvarbu kokioje santvarkoje ar epochoje begyventume.

Premjeros akimirkos - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)