- Ar jūsų, kaip direktorės įvaizdis suderinamas su blondinės Draugės įvaizdžiu laidoje „Panelės TV”?

- Manau, suderinamas. Nors šį sezoną jau dirbsiu LTV laidoje „25-as kadras”.

- Oficialiai „Skalvijos" direktore esate nuo birželio 27 d. Ką jau spėjote nuveikti per tą laiką? Koks buvo pirmas jūsų darbas?

- Mano pirmas darbas buvo įsigilinti į dabartinę „Skalvijos” situaciją – perverčiau šūsnis popierių, įvairių dokumentų, sutarčių, brėžinių ir pan. Tuomet ėmiau kurti strateginį veiklos planą, ieškojau bendraminčių, kurie galėtų padėti. Taip susidraugavom su viena reklamos agentūra bei renginių organizatoriais. Jie sutiko be jokio užmokesčio sukurti „Skalvijai” naują, patrauklų stilių bei užsiimti mūsų viešaisiais ryšiais. Manau, tai labai didelė sėkmė „Skalvijai. O konkrečiai jau padaryti darbai - tai naujas „Skalvijos” logotipas, išleistas 12 puslapių bukletas, kuriame pristatomas rugsėjo mėnesio repertuaras, naujojo sezono renginių planas. Be to, užmezgėme kontaktus su užsienio šalių kultūros centrais.

- Kaip pasiryžote dalyvauti savivaldybės surengtame konkurse dėl „Skalvijos” direktorės posto?

- Tiesą sakant, šio konkurso laukiau, nes buvau girdėjusi, kad jis bus skelbiamas. Kai buvau pakviesta į pokalbį, svarsčiau, eiti ar ne, kadangi kaip tik tuo metu buvo pasirodžiusi informacija, kad „Skalvijos“ kino centras bus privatizuojamas. Nenorėjau veltis į jokius žaidimus. Tačiau mane skatino draugai. Tai buvo iššūkis ir sau pačiai. Manau, buvau subrendusi tam, norėjau išbandyti savo jėgas bei tikslingai realizuoti turimas žinias.

- Kokią „Skalviją" radote atėjusi ir kokią parodysite žiūrovams naujojo jos sezono atidarymo metu?

- „Skalviją” radau šiek tiek „prigesusią”, išvargintą senų skolų, turinčią nepatrauklų įvaizdį. Per tokį trumpą laiką labai sudėtinga atgaivinti kino centrą, kurį dauguma manė jau esant mirusį. Tačiau sezono atidarymo metu “Skalvija” pasirodys, jog yra gyva, draugiška vieta.

- Ar planuojate reformuoti beveidį „Skalvijos” eksterjerą, senutę kino salę, sovietinius kino bilietus?

- Aš labai dažnai girdžiu: „Buvau „Skalvijoj“ prieš 8 metus, kokios ten nepatogios kėdės!“. Tačiau atėję į kino centrą visi nustemba, kad čia miela, švaru, o ir kėdės patogios. „Skalvijos” išorę planuojame pagyvinti artimiausiu metu, kai tik tam atsiras bent minimalių lėšų. Šiuo metu eskizus jau ruošia „Skalvijos“ gerbėjas menininkas Vaidotas Ramoška. Kino salėje pasiūlysime įvairių malonių smulkmenų – pagalvėlių ant sėdynių, apklotų sušalusiems. Bilietai jau nebe sovietiniai, turime naujus gražius bilietukus. O jų kainos liks apie 4–8 lt.

- Kaip atidarysite naująjį sezoną?

- Pristatysime naują fotoparodą, kurioje užfiksuoti kadrai iš naujausio lietuviško filmo „Dievų miškas” filmavimo aikštelės. Taip pat pademonstruosime puikų italų režisieriaus Giuseppe Tornatore filmą „Naujasis Paradiso kino teatras“. Po seanso vaišinsimė kokteiliais, valgysime tortą, šoksime ir tiesiog smagiai pabendrausime su draugais bei ištikimais žiūrovais.

- Kai kurie jūsų amžiaus jaunuoliai net nežinotų, kaip rasti „Skalvijos" kino centrą. Kaip planuojate pritraukti žiūrovą?

- Stengsimės, jog jaunuoliams į rankas patektų mūsų leidžiamas mėnesinis leidinukas, kuriame – visi filmai, jų aprašymai, „Skalvijos” repertuaras ir , žinoma, kino teatro adresas. Kadangi draugaujame su jaunimo leidiniu „Pravda”, TV laida „Dušas”, žiūrovą bandysime pasiekti ir per juos.

- Koks repertuaras bus siūlomas žiūrovams?

- Visų pirma – geras, turintis meninę vertę kinas. Priklausome „Europa Cinemas" tinklui, todėl drauge su jais propaguojame europietišką kiną. Organizuosime nemažai festivalių, retrospektyvų, užsienio šalių kino savaičių. Būtinai rodysime senus gerus filmus, kurie niekuomet nenusibosta. Visi nauji filmai, rodomi multipleksuose, taip pat atkeliaus į „Skalviją”.

Artimiausi numatyti renginiai – Nebylaus kino festivalis „Tylos garsai”, Antrasis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis. Drauge su Gruzijos ambasada bei Vilniaus miesto savivaldybe planuojame rengti Gruzijos filmų savaitę. Žiūrovus nustebinsime netradiciniu renginiu – Gėjų ir lesbiečių filmų festivaliu. Taip pat minėsime svarbias datas – M.K.Čiurlionio jubiliejų, F.Felinio jubiliejų ir kt.

- Ar tęs savo veiklą Kino klubas?

- Būtinai. Šiuo metu kaip tik atnaujinama narystė kino klube, priimami nauji nariai. Jiems paruošėme naujas, stilingas klubo nario korteles. Kino klubo nariai rinksis į bendrus renginius, specialius seansus, kurs bendrus projektus. Kaip tik dabar drauge su keletu kitų Lietuvos kino klubų steigiame Lietuvos kino klubų asociaciją.

- Vadovavimą „Skalvijai” perėmėte iš Živilės Pipinytės. Kaip ji atsisveikino su kino teatru?

- Živilė mane pasveikino ir labai padrąsino. Iškilus klausimams, kreipiuosi į ją ir sulaukiu puikių patarimų, palaikymo. Živilė neatsisveikino su „Skalvija”, nes ir toliau organizuoja kino projektus, šiuo metu rengia Dokumentinio kino festivalį.

- Ar iki darbo „Skalvijoje" buvote susijusi su kinu? Kaip?

- Baigiau režisūros sudijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, lankiausi daugybėje kino festivalių, pati organizavau festivalius, kino projektus, dirbau kino filmavimo aikštelėse. (G.Zabukaitė yra sukūrusi vaidmenis Danieliaus Kokanauskio juostoje „Geras darbas", Kęstučio Gudavičiaus „Sightseeing", „Perspektyvi pora”, Igno Miškinio „Monotonija" – DELFI)

- Koks yra paskutinis jūsų matytas filmas? Koks yra paskutinis jūsų matytas geras filmas?

- Paskutinis mano matytas filmas - C.Eastwoodo „Mergina, verta milijono”. O toks super super filmas, kuris mano asmeninėje skalėje būtų vertinamas kaip GERAS – tai Kanų kino festivalyje matytas režisierės Mirandos July filmas „Aš ir tu, ir visi, kuriuos pažįstame” bei Meksikos režisieriaus Carloso Reygadaso filmas „Kova danguje”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją