„Dienos gražuolė“ (Belle de Jour, 1967 m.)

Prancūzų režisieriaus Luiso Buñuelio pastatytas filmas – tobulas erotinis filmas, sukurtas tam tikrame kultūriniame kontekste. Ši juosta buvo sukurta pagal Josepho Kesselio romaną. Beje, daugelis puikių erotinių juostų buvo sukurtos pagal knygas. Tai Catherine Deneuve vaidinamos moters istorija, ji ištekėjusi už tobulo vyro, tačiau negali įveikti savo slapo noro būti prostitute.

„Transeuropinis ekspresas“ (Trans-Europ-Express, 1966 m.)

Nors šis filmas iš esmės romanu neparemtas, šio erotinio filmo scenarijaus autorius ir režisierius – ne kas kitas, o vadinamojo „naujojo romano“ tėvas Alainas Robbe-Grillet. Filme aiškaus siužeto tarsi ir nėra, tačiau akių nuo prie lovos pririštos ir seksualumu alsuojančios Marie France Pisier tikrai negalėsite atitraukti ir taip. Šis filmas įrodo, kad žaidimai ir įvairios mįslės – pats geriausias afrodiziakas.

„Avarija“ (Crash, 1996 m.)

Tai pasakojimas apie atviroje santuokoje gyvenančią porą ir itin ekstremalaus fetišo teikiamą malonumą. Nors šis filmas pirmiausia siejamas su režisieriumi Davidu Cronenbergu, kaip ir „Dienos gražuolė“, tai pirmiausia rašytojo (J. G. Ballardo) kūrinys. Juosta pasakoja apie savotišką lytinį nukrypimą, verčiantį žmones ieškoti seksualinio malonumo... avarijose.

„Henris ir Džunė“ (Henry & June, 1990 m.)

Šis filmas pastatytas pagal erotikos ekspertės Anaïs Nin knygą. Jis pasakoja apie psichoseksualinį meilės trikampį.

„Betė Bliu arba 37,2 laipsnio ryte“ (Betty Blue or 37° 2 le matin. 1986 m.)

Prancūziškasis filmo pavadinimas reiškia nėščios moters kūno temperatūrą ryte. Šis filmas buvo pastatytas pagal Philippe'o Djian romaną. Jo veikėjas rašytojas Zorgas – vienas aistringos meilės istorijos dalyvis – tariamai iš gailesčio uždusina Betę, kuri patiria persileidimą ir vėliau nervinį išsekimą.

„Emanuelė“ (Emmanuelle 1974 m.)

Filmas pastatytas pagal to paties pavadinimą romaną. Beje, jį parašė viena prancūzų diplomatė, pasivadinusi Emmanuelle Arsan vardu, kad apsaugotų savo tapatybę.

„Meilužis“ (The Lover, 1992 m.)

Režisierius Jeanas-Jacques'as Annaud sukūrė šią Marguerite Duras knygos ekranizaciją apie jaunos merginos pirmąjį romaną su vyresniu vyru.

„Svajotojai“ (The Dreamers“, 2003 m.)

Italo režisieriaus Bernardo Bertolucci juosta, pastatyta pagal Gilbert'o Adair'o knygą „The Holy Innocents“. Jame pasakojama apie jauną amerikietį, kuris atvyko į Paryžių septintojo praėjusio amžiaus dešimtmečio pabaigoje ir susipažįsta su dvyniais, vėliau įtraukusiais jį į keistus keistus seksualinius žaidimus.

„Angelo širdis“ (Angel Heart, 1987 m.)

Alano Parkerio režisuotas trileris yra paremtas Williamo Hjortsbergo romanu „Falling Angel“. Jame vaidina Lisa Bonet ir Charlotte Rampling. A. Parkerio įsipareigojimas vizualiniam aštrumui atveda jį į tokias vietas, kaip Naujasis Orleanas, kur viename aptriušusiame viešbučio kambaryje ant lovoje gulinčių meilužių krenta kraujo lašai.

„Karalienė Margo“ (La Reine Margot“, 1994 m.)

Šį Patric‘o Chéreau darbą įkvėpė Alexandre'o Dumas romanas. Filme vaidina Isabelle Adjani ir Vincentas Perezas, kurie papasakojo istoriją apie aistringą kareivio ir jo karalienės romaną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)