Sausio 24-ąją JAV kino akademijos paskelbtuose „Oskaro“ apdovanojimų nominantų sąrašuose Hauschka pavardė įrašyta kartu su Dustin O’Halloran. Kompozitoriai kartu kūrė garso takelį filmui „Lion“ su Nicole Kidman ir Dev Patel. Šis filmas taip pat nominuotas geriausio filmo ir geriausių antro plano aktorių kategorijose.

„Nepaprastai didžiuojuosi ir džiaugiuosi mūsų kompozitoriaus sėkme. Kai mes pradėjome dirbti, nemanėme, kad filmas „Lion“ ir jo muzika taps tokiu fenomenu“, – teigia „Tarp pilkų debesų režisierius Marius Markevičius.

Jo nuomone, „Lion“ ir „Tarp pilkų debesų“ paliečia panašias temas: meilę, viltį, šeimos svarbą, dvasios stiprybę ir pasiryžimą išgyventi net sunkiausiomis akimirkomis. „Jaučiu, kad susidomėjimas tokiomis istorijomis auga, ypač dabartiniame kontekste, kai pasaulyje tiek daug negatyvumo. Tikiuosi, kad „Tarp pilkų debesų“ ir ypatinga Hauschka kurta muzika palies ir įkvėps žiūrovus tikėti šviesiu rytojumi“, – sako režisierius.

Su Hauschka kolega Dustin O’Halloran Marius Markevičius dirbo kurdamas filmas „Kita svajonių komanda“ apie legendinę lietuvių krepšinio rinktinę Barselonos olimpinėse žaidynėse: „Esu labai laimingas galėdamas dirbti su tokiais talentingais ir aukščiausios lygos kino žaidėjais“.

„Oskarai“ bus išdalyti iškilimingoje ceremonijoje vasario 26-ąją Holivude. „Tarp pilkų debesų“ Lietuvos ir pasaulio kino teatrų ekranuose pasirodys šių metų pabaigoje.

„Tarp pilkų debesų“ pasakoja jaunos merginos Linos, kartu su šeima 1941-aisiais ištremiamos į Sibirą, istoriją. Nežmoniškose ir sudėtingose sąlygose paauglė subręsta kaip asmenybė: tremtyje išgyvenanti artimųjų netektį, ji čia sutinka pirmąją meilę.

„Tarp pilkų debesų“ kuria tarptautinė Lietuvos, JAV ir D.Britanijos prodiuserių komanda. Filmo prodiuseris – Žilvinas Naujokas, prodiusavęs „Tadą Blindą“, žiūrimiausią nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu sukurtą filmą. Filmo režisierius – Los Andžele gimęs ir užaugęs Marius Markevičius, žinomas filmo „Kita svajonių komanda“ režisierius. Filme vaidina užsienio ir lietuvių aktoriai: Bel Powley („Paauglės dienoraštis“), Lisa Loven Kongsli („Force Majeure“), iš „Vikingų“ serialo pažįstamas Peter Franzén, geriausiu JAV serialu „Auksiniuose gaubliuose“ pripažinto „Mr.Robot“ aktorius Martin Wallström, Aistė Diržiūtė, Gabija Jaraminaitė, Darius Meškauskas, Ramūnas Cicėnas ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją