Atskleidė filmo kainą

Likus vos kelioms valandoms iki išskirtinės premjeros, Emilis Vėlyvis žiniasklaidai surengė spaudos konferenciją su kūrybine komanda bei aktoriais, kurios metu buvo atskleista nemažai įdomių detalių apie tikrą Lietuvos politikų gyvenimą atvaizduosiančią kino juostą.

„Prieš kiekvieną premjerą yra tas jaudulys ir po kiekvienos galvoju, kad nebesijaudinsiu, bet, matyt, prie to nepriprantama, – kalbą pradėjo režisierius E. Vėlyvis ir įvardijo, kad kino juosta buvo nufilmuota per 4 mėnesius.

Gytis Ivanauskas, Ramūnas Rudokas, Asta Liukaitytė

„Pagal filmo kategoriją ir gabaritus, tai atrodo neįmanoma, bet mums pavyko, – pridūrė E. Vėlyvis. – Man atrodo, kad tai filmas, kuriame bus sunkiausia nuspėti žiūrovo reakciją.

Jam pritarė ir šalia sėdėjusi filmo prodiuserė Daiva Jovaišienė. „Buvo iškelti labai dideli iššūkiai, neslėpsime, buvo akimirkų, kai abejojome, ar sugebėsime, – kalbėjo prodiuserė. – Dėl cenzo, gavome N-18. Kūrybinė komanda tikrai nusivylė. Esu ne tik prodiusrė, bet ir mama, todėl manau, kad ne veltui buvo suteiktas tas cenzas. Tačiau tikiuosi, kad paaugliai dar išvys Emilio filmus.“

Kūrybinė komanda suskaičiavo, kad filmą kino teatruose turi peržiūrėti 275 tūkst žiūrovų, kad jis nebūtų nuostolingas.

Prodiuserė taip pat įvardijo, kiek kainavo ši kino juosta. „350 tūkstančių eurų, tačiau tai nėra milžiniškas biudžetas, Lietuvoje yra filmų, kurie buvo gaminami su didesniu biudžetu. Negavome jokios paramos“, – kalbėjo D. Jovaišienė.

Kūrybinė komanda suskaičiavo, kad filmą kino teatruose turi peržiūrėti 275 tūkst žiūrovų, kad jis nebūtų nuostolingas.

Pasidomėjus, kokiai auditorijai skirta ši juosta, atsakymas suskambėjo nė nedvejojant: „Laukiame spalvingos auditorijos: skirtingo mentaliteto ir įvairių amžiaus grupių“.

Asta Liukaitytė, Inga Jankauskaitė

Savo įspūdžiais apie filmą pasidalijo ir jame įsiamžinusi Inga Jankauskaitė, kuriai teko nelengva užduotis – suvaidinti muštynių scenoje su kita moterimi. „Pirmame scenarijaus variante nebuvo muštynių, bet vieną dieną sulaukiau skambučio iš Vėlyvio, – įspūdžiais dalijosi Inga. – Jis paklausė, ar moku muštis.“ I. Jankauskaitė nespėlė, kad tuomet liko be amo, tačiau suprato, kad kito kelio nebebus.

E. Vėlyvis atskleidė, kad kurdamas filmą konsultavosi su STT, prokuratūra ir net keliais Seimo nariais.

Ne visi sutiko su pasiūlymu filmuotis

Aktoriai prisipažino, kad dar nematė filmo. Vienintelis, kuris jį jau stebėjo kino ekrane – Ramūnas Rudokas. „Aš žado netekau“, – nedaugžodžiavo aktorius, išgirdęs klausimą apie įspūdžius bei pažėrė komplimentų E. Vėlyviui.

„Nebuvo gėda žiūrėti į kolegas, – tęsė R. Rudokas. – Mikčioju, nes dar neturiu, ką aiškiai išdėstyti.“

Emilis Vėlyvis

Spaudos konferencijos metu E. Vėlyvis prisiminė, kad pristatydamas pirmąją „Zero“ dalį tikino, kad antros dalies tikrai nebus, tačiau buvo. Po antrosios jis vėl pažadėjo, kad tęsinio nebus, tačiau jau antradienio vakarą trečiąją dalį vertins kviestiniai svečiai. „Vėlyvio pažadais galima tikėti tiek, kiek ir Seimo narių“, – savo pažadus vertino susirinkusiųjų juoką sukėlęs E. Vėlyvis.

Emilis Vėlyvis
Vėlyvio pažadais galima tikėti tiek, kiek ir Seimo narių.

Filmo pristatyme turėtų pasirodyti ir keli Seimo nariai, kurie galimai gali atsispindėti kino juostoje. Režisierius neslėpė, kad kai kurie atsisakė, tačiau keli išskirtinėje premjeroje turėtų pasirodyti.

Tiesa, atsisakiusiųjų buvo ir daugiau – dar kuriant filmą. Komanda prisipažino, kad vietoje skandalingosios Lolitos Zero, kurią filme įamžina Gytis Ivanauskas, galėjo pasirodyti ir kiti atlikėjai. „Kvietėme net kelis atlikėjus“, – tikino E. Vėlyvis.

Emilis Vėlyvis, Daiva Jovaišienė

Pasidomėjus, iš kokių atlikėjų rinkosi režisierius, nuskambėjo Džordanos Butkutės vardas. „Ji atsisakė, – patikino komanda. – Tiksliau Elegijus, jos vyras, atsisakė.“

Filme atpažįstamas E. Vėlyvio braižas

Ne vieną „juodojo“ humoro kupiną filmą sukūrusio E. Vėlyvio komanda pristatomąjį filmo anonsą pristatė gruodžio viduryje. Tuo metu jie dar nežinojo, kokio amžiaus žiūrovams jis bus skirtas, nes esą komisija, skirstanti amžiaus cenzus, vos išgirdę E. Vėlyvio pavardę nori filmui suteikti cenzą N-18.

Paties režisieriaus E. Vėlyvio teigimu, filmu, kuriame atvaizduojamas, anot jo, tikras Lietuvos politikų gyvenimas, jis nieko keisti neketina, tik parodo Lietuvos realybę, kurią panorėję galės keisti patys tautiečiai.

Filme bus galima išvysti ne tik pažįstamas Vilniaus vietas, žinomus aktorius, bet ir aktorystės patirties neturinčius garsius Lietuvos veidus – dizainerį Juozą Statkevičių, žurnalistą Edmundą Jakilaitį, atlikėją Egidijų Dragūną.

Asta Liukaitytė

Susišaudymai, dūžtantys automobiliai, per langus krentantys šaldytuvai, pinigų vokeliai ir daug aštrių žodžių – visa tai leidžia atpažinti ir ankstesniuose jo filmuose jau matytą režisieriaus E. Vėlyvio stilių.

„Kas gali būti įdomiau už nežinomas susitepusio elito gyvenimo detales, o dar kai jos pateikiamos „Zero“ stilumi – esame tikri, kad sudominsime labai plačią auditoriją Lietuvoje“, – teigė filmo prodiuserė Daiva Jovaišienė.

Daiva Jovaišienė
Kas gali būti įdomiau už nežinomas susitepusio elito gyvenimo detales, o dar kai jos pateikiamos „Zero“ stilumi – esame tikri, kad sudominsime labai plačią auditoriją Lietuvoje.

Pasak jos, filmas bus pelningas, jeigu pritrauks tiek žiūrovų, kiek pastaruosiuose Seimo rinkimuose populiariausios partijos gavo balsų – 275 tūkstančius.

Pristatomasis filmo anonsas:

„Užduotis nelengva, tačiau, kaip parodė ankstesni „Zero“ filmai bei „Redirected / Už Lietuvą!“ – Emilis Vėlyvis moka kurti juostas, kurios sulaukia tautos ažiotažo. „Zero III“ laukiame įvairiausių visuomenės sluoksnių, skirtingo amžiaus, pajamų, išsilavinimo atstovų. O pasiekę filmo tikslus, galėsime galvoti apie naują kūrybą, naujas juostas, kurioms idėjų jau turime“, – sakė prodiuserė.

Spaudos konferencijos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)