Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius S. Čiučelis dar neįsivaizduoja, kaip atrodys jo sukurtas herojus Aleksas didžiajame ekrane.

„Tai – mano debiutas kine, bijojau pervaidinti. Teatro mokykla yra kitokia, nei kino, bet stengiausi neišduoti savo profesijos. Tačiau mano personažas labai žmogiškas, nereikėjo iš piršto laužti. Be to, dirbome labai darnioje kompanijoje, visi kovojome vienas už kitą, buvome labai
įsitraukę“, – pasakoja aktorius.

Pasirūpinti vienam kitu teko ne kartą. Pavyzdžiui, romantinėse scenose, kuriose gimsta Sauliaus herojaus jausmai Karinos Krysko-Skambinės veikėjai, visa kūrybinė grupė rūpinosi, kad filmo žiūrovai vėliau nepajustų, ką iš tikrųjų tuo metu išgyveno aktoriai.

„Turbūt įspūdingiausios mano scenos – tie romantiniai epizodai su Karina. Kai filmavome mūsų lyrinį pokalbį po obelimi, buvo siaubingai šalta. O aš stovėjau prisidengęs vien pirties rankšluosčiu. Už kadro sustojusi komanda laikė karštos arbatos puodelius ir pledus. Tik nufilmuojame – bėgame, apsimuturiuojame. Tęsiame filmavimą – vėl einu prie obels pusnuogis ir iš visų jėgų stengiuosi nedrebėti, – juokiasi S. Čiučelis. – O kai su Karina filmavome epizodą ant Skraidyklių kalno, man staiga prasidėjo baisi šienligė. Sėdžiu apsiašarojęs, nosis varva, akis griaužia, nieko negaliu padaryti. Stabdėme filmavimą, kolegos važiavo vaistų. Tuo metu priėjęs režisierius Dalius Pletniovas pradeda kalbėti: „Matai, kaip stipriai tave surietė, aš jau daug metų šienligės nejaučiu.“ Ir po akimirkos pats pradeda čiaudėti ir braukti ašaras. Tame epizode buvau apsižliumbęs bičas, bet gal tai kaip tiko pagal scenarijų...“

Visos žiūrovės, kine mėgstančios romantines meilės linijas, liausis valgiusios spragintus kukurūzus filmo „Be 5 Min. Vedę“ kulminacijoje, kai S. Čiučelis atvyksta į dieviško grožio bažnyčią ir stoja prie altoriaus. Tokio žavaus jaunikio sau linkėtų ne viena.

„Gyvenime aš nesu ėjęs prie altoriaus, tai buvo mano repeticija kine“, – šypteli aktorius.

Kadrai iš filmo:

Naujausios lietuvių komedijos „Be 5 Min. Vedę“ premjera – jau sausio 6 dieną, Kauno kino teatre „Cinamon“. Filme taip pat vaidina Remigijus Endriukaitis, Ridas Žirgulis, Daiva Lebeliūnaitė, Eglė Petrikaitė, Edvinas Vadoklis, Ramūnas Šimukauskas, Saulius Bagaliūnas, Artūras Orlauskas, Vidas Blekaitis ir daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)