„Iš pradžių griežtai atsisakiau šio vaidmens, vos sužinojęs, kokia istorija bus pasakojama. Žinau, kiek žmonių tai prisiminti yra itin skausminga. Tačiau P. Bergas įkalbėjo mane perskaityti scenarijų ir tuomet supratau, kad šis filmas bus tikras pagarbos gestas didvyriams: ne tik maratono dalyviams, bet ir žmonėms, kurie dirbo įvykio vietoje“, – sakė Bostono policijos seržantą suvaidinęs ir vienu iš juostos prodiuseriu tapęs M. Wahlbergas.

Kūrėjai nusprendė „Patriotų dieną“ filmuoti kiek toliau nuo tikrosios įvykio vietos, kad neskaudintų aplinkinių. Vis tik ne visi buvo nusiteikę bendradarbiauti, nes, pavyzdžiui, Masačiūsetso universiteto vadovybė nedavė leidimo filmuoti pastato prieigose. Tačiau vėliau prisipažino pasigailėję šio sprendimo, kai sužinojo, jog drama kino teatruose sutikta su didžiulėmis ovacijomis. Žiūrovai plojo atsistoję, daugelio akyse buvo matomos ašaros.

„Patriotų diena“, pasak kūrėjų, atskleidžia nutylėtus Bostono maratono įvykius ir pasakoja apie didžiausią miesto istorijoje nusikaltėlių medžioklę. Iš vietinės policijos tyrimą perėmęs FTB netrukus nustatė, kad dėl sprogimų kalti du įtariamieji. Filme įtampos kupina istorija pasakojama iš kelių asmenų perspektyvos: M. Wahlbergo vaidinamo Bostono policijos seržanto Tomio Saunderso, jo vadovo, policijos komisaro Edvardo Deiviso (akt. Johnas Goodmanas), Tomio žmonos, medicinos sesers Kerolės (akt. Michelle Monaghan), FTB agento Ričardo DesLaurierso (akt. Kevinas Baconas) ir seržanto Džefrio Pugliese (akt. J.K. Simmonsas).

Policija ir FTB, padedama vietinių gyventojų, suvienija jėgas ir stoja į kovą su laiku, kad sugautų nusikaltėlius, jau planuojančius kitą išpuolį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją