„Pakeleivius“ pastatė prie ekrano prikaustančiomis istorijomis „Galvų medžiotojai“ ir „Vaizduotės žaidimas“ išgarsėjęs norvegų režisierius Mortenas Tyldumas. Jis nubraukė dulkes nuo Keanu Reeveso vadovaujamai kino kompanijai „Company Films“ priklausančio scenarijaus, kurį beveik prieš 10 metų buvo parašęs niujorkietis Jonas Spaithas, fantastinių juostų „Prometėjas“ ir „Daktaras Sreindžas“ scenarijaus autorius.

2007-aisiais „Pakeleivių“ scenarijus buvo įtrauktas į geriausių nerealizuotų filmų sąrašą ir ilgokai gulėjo „Company Films“ archyvuose.

Filmas pasakoja apie erdvėlaivį „Avalon“, kuris į tolimą planetą, pavadintą „Sodyba II“, gabena daugiau nei penkis tūkstančius žmonių, pasiryžusių pradėti naują gyvenimą toli nuo gimtosios Žemės. Kadangi kelionė tolima, visi keleiviai užšaldyti specialiose miego kamerose ir bus atgaivinti tik erdvėlaiviui priartėjus prie tikslo. Tačiau nenumatytas netikėtumas sužadina dvi miego kameras ir jų keleiviai atsibunda, likus 90-čiai metų iki skrydžio pabaigos.

Prabudusių filmo herojų – Auroros ir Džimo – vaidmuo atiteko Holivudo žvaigždėms Jennifer Lawrence ir Chrisui Prattui, nors į jų vietą buvo svarstytos ir kitos įžymybės: Auroros rolei – Rachel McAdams, Emily Plant, Reese Whiterspoon, Džimo vaidmeniui – Keanu Reevesas. Tačiau, pasak kai kurių kino kritikų, pažiūrėjus filmą sunku įsivaizduoti, kad kas nors kitas, o ne Jennifer ir Chrisas būtų galėjęs taip dramatiškai ir kartu romantiškai suvaidinti „Pakeleivių“ pagrindinius personažus.

Aurora – kosmosu besidominti rašytoja iš Niujorko, Džimas– inžinierius iš Denverio, trokštantis pradėti naują gyvenimą toli nuo gimtųjų namų. Suvokę, kad, jei nesuras būdo vėl užsišaldyti, naujosios planetos jie nepasieks, Aurora ir Džimas nutaria nepasiduoti ir ima ieškoti išeities. Erdvėlaivis „Avalon“ – tikras technikos stebuklas, įgulai galintis suteikti aukščiausios kokybės pragyvenimą – palengvina dviejų atsibudusiųjų kasdienybę, tačiau netrukus paaiškėja, kad jų atsibudimas tebuvo pradžia. Džimas netrukus suvokia, kad laivui gresia kur kas didesnė katastrofa. Pamažu pasiduodami neišvengiamai užgimstantiems tarpusavio jausmams, Aurora ir Džimas taip pat privalo surasti išeitį ir užkirsti kelią nelaimei, gresiančiai visų laivo keleivių žūtimi.

Nusiteikite nuotykiams ir fantastiniam reginiui: įtemptas kosminis trileris „Pakeleiviai“ į kino centrus „Forum Cinemas“ atkeliaus su DELFI premjera gruodžio 28 dieną.

Norite laimėti kvietimus? Sekite naujienas DELFI Veidai feisbuko paskyroje!

DELFI premjeros pristatymo video:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)