„Ši vieta svarbi mūsų valstybei, nes filmas atspindi svarbius įvykius“, – užsilipę ant scenos, pastatytos tarp Seimo ir Martyno Mažvydo bibliotekos, kalbėjo filmo „Zero III“ kūrybinė komanda.

Filmo režisierius Emilis Vėlyvis, pristatytamas trečiąją „Zero“ dalį pasakojo, kad tai bus bene pirmasis lietuviškas filmas apie politikus lietuviško kino istorijoje. „Apie politikus, jų veiklą, darbą, santykius ir nuodėmes“, – filmo idėją atskleidė E. Vėlyvis pridurdamas, kad ši juosta bus „juodžiausia“ iš visos trilogijos.

Tarp degančių laužų ir būrelio žiemiško šalčio nepabūgusių žmonių buvo galima matyti ne tik filmo kūrybinę komandą, bet ir kelis juostoje įsiamžinusius aktorius. Ne pirmame E. Vėlyvio filme vaidinantis aktorius Mindaugas Papinigis, stojęs prie mikrofono, iš kišenės išsitraukė lapelį su iš anksto pasiruošta kalba. „Ar žinote, ką reiškia filmuotis Emilio Vėlyvio filmuose? Aš žinau. Tai reiškia, kad reikės ant kažko rėkti, tada kažkas kitas ant tavęs rėks, tada greičiausiai apspjaus ir reikės numirti“, – dėstė M. Papinigis.

Po jo žodį tarė rimta mimika veidą papuošęs Giedrius Savickas. „Scena ne be reikalo pastatyta tarp bibliotekos ir Seimo. Jei neskaitysite knygų, – tarė G. Savickas, parodydamas į biblioteką ir tęsė ranką nusukdamas į Seimo pusę. – Reikės dirbti ten.“

Filmo anonso pristatymo akimirkos:

Ir nors filmas apie politiką, būryje susirinkusiųjų buvo galima pastebėti tik vieną politiką – netyčia pro šalį ėjusį Petrą Gražulį. Sulaukęs pakvietimo užlipti ant scenos, P. Gražulis pirmiausia prisipažino, kad nėra matęs nė vieno lietuviško filmo, net nėra stebėjęs jokio lietuviško serialo televizijos ekranuose. „Noriu, Emili, tik tiek tau pasakyti: jei filmas bus per daug tikroviškas, tai jis ne tik bus uždraustas, bet ir kratas atliksime jūsų štabuose“, – rėžė P. Gražulis ir nulipo nuo scenos.

Ne vieną „juodojo“ humoro kupiną filmą sukūrusio E. Vėlyvio komanda, prieš pristatydama pristatomąjį filmuką, patikino, kad dar nežino, kokio amžiaus žiūrovams jis bus skirtas, nes esą komisija, skirstanti amžiaus cenzus, vos išgirdę E. Vėlyvio pavardę nori filmui suteikti cenzą N18.

Sausio pabaigoje kino teatruose debiutuosianti juosta surinko būrį Lietuvos kino žvaigždžių ir palies elito – politikos, žiniasklaidos ir verslo – santykių temą. Paties režisieriaus teigimu, filmu jis nieko keisti neketina, tik parodo Lietuvos realybę, kurią panorėję galės keisti patys tautiečiai.

Pusantros minutės trukmės filmo anonsas leidžia trumpam išvysti ne tik pažįstamas Vilniaus vietas, žinomus aktorius, bet ir aktorystės patirties neturinčius garsius Lietuvos veidus – dizainerį Juozą Statkevičių, žurnalistą Edmundą Jakilaitį, atlikėją Egidijų Dragūną. Susišaudymai, dūžtantys automobiliai, per langus krentantys šaldytuvai, pinigų vokeliai ir daug aštrių žodžių – visa tai leidžia atpažinti ir ankstesniuose jo filmuose jau matytą režisieriaus E. Vėlyvio stilių.

Filmo anonsas:

Pusmetis – per tiek laiko nuo idėjos iki premjeros bus sukurtas „Zero III“ filmas. „Tai labai trumpas laiko tarpas, kėlęs daug iššūkių visai kūrybinei komandai. Tačiau nenorėjome delsti su E. Vėlyvio idėjos realizavimu, nes temos karštos ir aktualios. Kas gali būti įdomiau už nežinomas susitepusio elito gyvenimo detales, o dar kai jos pateikiamos „Zero“ stilumi – esame tikri, kad sudominsime labai plačią auditoriją Lietuvoje“, – teigė filmo prodiuserė Daiva Jovaišienė.

Pasak jos, filmas bus pelningas, jeigu pritrauks tiek žiūrovų, kiek pastaruosiuose Seimo rinkimuose populiariausios partijos gavo balsų – 275 tūkstančius. „Užduotis nelengva, tačiau, kaip parodė ankstesni „Zero“ filmai bei „Redirected / Už Lietuvą!“ – Emilis Vėlyvis moka kurti juostas, kurios sulaukia tautos ažiotažo. „Zero III“ laukiame įvairiausių visuomenės sluoksnių, skirtingo amžiaus, pajamų, išsilavinimo atstovų. O pasiekę filmo tikslus, galėsime galvoti apie naują kūrybą, naujas juostas, kurioms idėjų jau turime“, – sakė prodiuserė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)