Per 2013 m. interviu B. Bertolucci sakė, kad vienintelis tokio jo sprendimo motyvas – noras, kad M. Schneider reakcija būtų natūrali, kaip prievartą patiriančios moters, o ne jai paskirtą vaidmenį atliekančios aktorės.

2007-aisiais, likus ketveriems metams iki mirties, M. Schneider portalui „Daily Mail“ pasakojo, kad po scenos su Marlonu Brando ji jautėsi „šiek tiek išprievartauta“. Filmavimų metu M. Schneider tebuvo 19, o M. Brando – 48-eri.

„Turėjau paskambinti savo agentui ar net advokatui, nes negalima priversti žmogaus daryti to, kas nėra aptarta ir įrašyta scenarijuje“, – sakė M. Schneider ir pridūrė, kad, nors prievartos scenos ir buvo suvaidintos, ji negalėjo suvaldyti savo ašarų dėl netikėtos įvykių sekos.

B. Bertolucci teigė norėjęs išvysti tikrąjį Marios įsiūtį, ne aktorinius gebėjimus.

„Nenorėjau, kad Maria suvaidintų savo pažeminimą, savo įsiūtį. Norėjau, kad Maria tai pajustų. Už tai ji nekentė manęs visą savo likusį gyvenimą“, – sakė B. Bertolucci.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)