„Man patiko fotosesijos idėja, nes visada mėgstu galimybę kurti drąsiai, nes save juk visada stabdome tik mes patys. Išdrįsti padaryti – vienas iš svarbiausių kūrėjo elementų“, - teigė T. Kauneckas.

„Labiau nei pats E. Vėlyvis man patinka jo filmai – mačiau juos visus. Patinka nenuspėjamumas ir drąsumas, nes visada lauki, kokia dabar riba bus peržengta, ir ji visada būna peržengiama. Ir nors tu žinai, kad riba bus peržengta, bet vis tiek dažnai nustembi taip, kad oho“, - pasakojo fotografas.

„Aš pats domiuosi politika ir manau, kad piliečiams labai svarbu gilintis į ją, žinoti, kas vyksta, išreikšti savo nuomonę, kitaip pas mus irgi bus taip, kaip pas kaimynus. Yra vienas esminis skirtumas tarp šio filmo plakatų fotosesijos ir realių rinkiminių kampanijų – rinkimuose politikai save parduoda, todėl bijo būti nesuprasti, taiko į plačiąsias mases. Tuo tarpu filmo plakatų fotosesija pasižymėjo priešingomis savybėmis – mes čia parodėme būtent tai, ko bijo politikai ir kaip yra iš tikrųjų“ – intrigavo T. Kauneckas.


Iš sunkiausių momentų fotografas išskyrė darbą su aktoriumi Giedriumi Savicku. „Giedriukas mane labiausiai sutraumavo. Žinojau, kad bus daug juoko, bet jo buvo labai daug. Būtent tuo ir išsiskyrė ši fotosesija – tai buvo labai juokingas darbas ir kartu išskirtinis, nes tokių fotosesijų būna labai retai, kada susirenka kūrėjų komanda ir jie vietoje kuria, improvizuoja, įsikūnija į personažus“, - įspūdžiais dalinosi kūrėjas.

„Manau, kad tai, ką daro E. Vėlyvis, yra saviraiška. Mūsų tauta yra jauna, todėl mums meno sąvoka sunkiai suvokiama, neapčiuopiama. Todėl, ką mes darome, ir ką aš darau, tai labiau yra komercinis menas, skirtas pasiekti platesnę auditoriją, ne penkis žmones. Tai viena iš priežasčių, kodėl labai laukiu „Zero III“ ir būtinai ateisiu pažiūrėti“, - sako T. Kauneckas.

Naujausias E. Vėlyvio filmas „Zero III“ palies politikos, žiniasklaidos ir verslo ryšių temą – korupcija, cinizmas, pinigai ir aistros bus tik kelios nuodėmės, iš kurių suplakta ši juodoji komedija. Naujoje „Zero“ dalyje pamatysime pamėgtus aktorius – Ingą Jankauskaitę, Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Gytį Ivanauską, Mindaugą Papinigį, Kęstutį Jakštą, Ramūną Rudoką, Andrių Bialobžeskį ir kitus.

Filmavimų užkulisiai:

„ZERO III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino Kultas“ ir „Neverever“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“ – susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio. Filmo premjera – 2017 m. sausio 27 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)