Filmavimo aikštelėje užfiksuotas aktorius sakė, kad pas Emilį Vėlyvį kartojasi ta pati rutina – kasdien vakare sudaužo po vieną mašiną, tada papietauja, tuomet nušauna du veikėjus, pavakarieniauja ir vėl ką nors sudaužo.

„Šiaip Vėlyvis norėjo, kad mašinoj sėdėčiau aš, bet aš sakiau, kad griežtai nesutiksiu, tikrai. Ir kadangi Cicėnas jau baigė pamainas, tai pasodinom jį. Nes jo jau nebereikės. Ir taip kiekvieną dieną: per pietus išskaičiuoji, kas šiandien žus“, – piktinosi G. Savickas.

„Kai lyginu darbą pas E. Vėlyvį su kitais filmais, esminis skirtumas – čia filmavimas vyksta naktimis, nes dieną, pasirodo, Vėlyvis negali dirbti – jam pirmiausia yra šeima, o po to jis jau pasirodydavo filmavimo aikštelėje. O gal jis bijo šviesos, kas tą velnią žino. Bet matyt visgi bus šeima“, – spėlioja aktorius.

Paklaustas, kaip būdamas tokiu jautriu aktoriumi susikaupia tokiems nuožmiems vaidmenims, kokius savo filmuose kuria E. Vėlyvis, G. Savickas atsakė: „Neįmanoma susikaupti, toliau dirbau nesusikaupęs, nes po jo filmavimų sunku atgauti ramybę. Norint to išvengti, receptas paprastas – reikia nesifilmuoti šio režisieriaus filmuose, nes kas vyksta filme pas jį, dažnai po to žmonėms panašūs dalykais nutinka gyvenime. Ačiū, bet man to nereikia“, – sako aktorius.

„Galvojau tikrai, kad Vėlyvis darys kažkokį filmą apie meilę. Galvojau, gal jau pavargo nuo to. Bet... Vėlyvis tikrai dar nepavargo“, – apgailestaudamas užbaigė G. Savickas.

Savo versiją apie bendradarbiavimą su G. Savicku pateikė ir „Zero III“ režisierius.

„Tie dabartiniai aktoriai labai išlepę, visi iki vieno nori filmuotis meilės scenose, bet niekas nenori šaudyti ir niekas nenori mirti. Todėl kartais tenka gudrauti, pasakyti, kad scenoje bus daug jausmų, nors realiai aktoriaus personažas gana greitai nušaunamas. Giedrius Savickas, kad ir koks puikus aktorius bebūtų, į filmą buvo atviliotas panašiu būdu“, – sako E. Vėlyvis.

Naujausias E. Vėlyvio filmas „Zero III“ palies politikos, žiniasklaidos ir verslo ryšių temą – korupcija, cinizmas, pinigai ir aistros bus tik kelios nuodėmės, iš kurių suplakta ši juodoji komedija. Naujoje „Zero“ dalyje pamatysime pamėgtus aktorius – Ingą Jankauskaitę, Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Gytį Ivanauską, Mindaugą Papinigį, Kęstutį Jakštą, Ramūną Rudoką, Andrių Bialobžeskį ir kitus.

„ZERO III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino Kultas“ ir „NEVEREVER“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio.

Filmo premjera – 2017 m. sausio 27 d.

Filmavimo užkulisiai - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)