Filmas bus parodytas vienintelį sykį Rygos kino teatre „Cinamon“ ir jį atstovaujančiame kino teatre „Balle“ Liepojoje. Tą pačią dieną filmas bus rodomas ir Kauno laisvalaikio ir pramogų centre „Mega“ įsikūrusiame kino centre „Cinamon“.

Ši nuostabi kino juosta skirta muzikos genijumi vadinamam australų muzikantui N. Cave'ui. Juostos „One more time with feeling“ pagrindas – režisieriaus A. Dominiko pokalbis su N. Cave'u bei 30 minučių dokumentikos iš Londono įrašų studijos, kurioje dainininkas įrašė savo naująjį albumą „Skeleton Tree“. Filmas yra sukomponuotas iš spalvotų ir nespalvotų kino kadrų, rašoma kino centro „Cinamon“ pranešime spaudai.

„One more time with feeling“ premjera įvyko šių metų rugsėjį Venecijos kino festivalio programoje – per vieną dieną šį filmą pamatė 125 tūkst. žiūrovų. Per keletą mėnesių filmas buvo parodytas daugiau kaip 950 kino teatrų 30-yje pasaulio šalių.

Filmo plakatas

Muzikos gerbėjai ir kino kritikai šią juostą vertina kaip švelnų ir kartu aštrų pasakojimą apie muzikantą, bandantį surasti savo vietą pasaulyje bei savo kelią. Filme taip pat atspindėta ir neseniai muzikanto išgyventa tragedija: nuo uolos nukrito ir užsimušė vienas jo sūnų. Šis įvykis turėjo didelį poveikį N. Cave'o kūrybai, o taip pat paliko savo pėdsaką jo naujausiame albume „Nick Cave and The Bad Seeds – Skeleton Tree“, į kurį įtrauktos tokios dainos kaip „I need you“, „Rings of Saturn“ ir „Jesus Alone“.

„Visame pasaulyje filmas susilaukė audringo pripažinimo, o vertinimo vidurkis siekia 9 balus iš 10. Galima sakyti, tai yra dokumentikos šedevras, kuris šiemet tapo filmu bestseleriu, kone bilietų pardavimų lyderiu. Tai – magiška istorija, kuri leidžia iš arčiau pažvelgti į vokalisto vidinį pasaulį ir giliau suprasti jo naujausių dainų prasmę“, – sako Latvijos kino centro „Cinamon“ vadovė Alena Romanova.

Pasak jos, išskirtiniai filmo seansai Lietuvos ir Latvijos kino centruose – puiki galimybė šių šalių kino ir muzikos gurmanams dideliuose ekranuose pamatyti išgirtą filmą, kurio premjera sudrebino Veneciją.

Režisierius A. Dominikas yra pelnęs ne vieną įvertinimą. Jis yra gavęs „Auksinio liūto“ nominaciją Venecijos kino festivalyje (2007) bei „Auksinės palmių šakelės“ nominaciją 65-ajame Kanų kino festivalyje, yra apdovanotas „AFI Awards“ ir „IF Awards“ (2000), gavęs apdovanojimus tarpautiniame Stokholmo ir kino festivalyje ir kt. Jį išgarsino tokie filmai kaip „Kazino apiplėšimas“ (Killing them soflty, 2012) ir „ Džesio Džeimso nužudymas, kurį įvykdė bailys Robertas Fordas“ (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007) su Bradu Pittu pagrindiniame vaidmenyje. Be to, jo vardas visame pasaulyje nuskambėjo kartu su filmu „Žvilgsnis iš gilumos“ (Chopper, 2000).

„Nick Cave and The Bad Seeds“ – 1983 metais Australijoje, Melburne susibūrusi alternatyvaus roko grupė. Jos sudėtyje, be N. Cave'o – multiinstrumentininkas Mickas Harvey ir gitaristas Blixa Bargeldas. Grupė yra išleidusi 16 albumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją