Amerikai netrukus minėsiant ketvirtąsias kruviniausių išpuolių jos žemėje metines, kino filmų kūrėjai ir televizijos prodiuseriai vis atkakliau nori dramatizuoti įvykius, supančius lėktuvus pagrobusių savižudžių įvykdytus išpuolius, kurie nusinešė beveik trijų tūkstančių žmonių gyvybes ir dėl kurių kilo JAV karas prieš terorizmą.

Be to, be filmų, "Universal" ir dar dviejuose konkuruojančiose kino studijose rengiama keletas projektų televizijai, kuriuose taip pat bus vaizduojama, kas nutiko, kai musulmonų kovotojai nukreipė du keleivinius lėktuvus į Niujorko Pasaulio prekybos centrą, trečiąjį - į Pentagoną, o ketvirtąjį - į Pensilvaniją.

"Universal" projekte, kuris bus pradėtas vykdyti spalio 1-ąją, bus ekranizuota drama "United Airlines" 93-iajame skrydyje. Pareigūnai mano, kad pagrobėjai norėjo šiuo lėktuvu įsirėžti į objektą Vašingtone, tačiau jis nukrito Pensilvanijoje, keleiviams šturmavus lakūno kabiną.

"Universal" kino filmą "93-iasis reisas" (Flight 93) režisuos Paulas Greengrassas, pernai sukūręs filmą "Absoliutus pranašumas" (The Bourne Supremacy).

Kino filmus apie Rugsėjo 11-osios išpuolius taip pat ketina kurti "Paramount Pictures" ir "Columbia Pictures".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją