Spalis ir lapkritis – pagrindiniai rudens mėnesiai, kai į prekybą atkeliauja pačių kiečiausių ir brangiausių vasaros kino sezono blokbasterių, šeimai skirtų animacinių filmų ir smagių komedijų DVD ir Blu-Ray, kuriuos su malonumu perka kinomanai, o taip pat ir filmų kolekcininkai, kurie nori matyti savo lentynose pasirodžiusių filmų licencinius leidinius.

Taigi, kad rudens vakarai neprailgtų, kviečiame susipažinti su dešimtuku geriausių spalio/lapkričio filmų, kurie ką tik pasirodė prekyboje:

10. „Ledynmetis 4: susidūrimas“ (angl. „Ice Age: Collision Course“)

Po ketverių metų nuo savo paskutiniojo pasirodymo kinuose, Sidas, Menis ir Diegas sugrįžta finaliniam nuotykiui, nuo kurio priklauso jų visų ateitis. Visai šeimai skirtame nuotaikingame animaciniame filmuke, žiūrovams teks stebėti pamėgtos herojų trijulės ir jų bičiulių kovą ne tik su pavojais, tykančiais jų kiekviename žemės lopinėlyje, bet ir su į planetą skriejančiu asteroidu, galinčiu sunaikinti viską, kas gyva.

9. „Centrinės pajėgos“ (angl. „Central Intelligence“)

Kiečiausias mūsų dienų komedinis Kevino Harto ir Dwayne‘o Johnsono kino duetas, kuris dar ilgai vaidensis kino ekranuose, šią vasarą ne tik, kad nustebino, bet ir sugebėjo gerai prajuokinti. Komedijos epicentre sukasi dviejų skirtingų, bet labai sau artimų vyrukų, istorija. Vienas iš jų – buvęs mokyklos gražuolis ir lyderis Kelvinas, o kitas – pašaipų objektas vardu Bobas. Praėjus daugeliui metų, jų vaidmenys pasikeičia, ir tas, kuris buvo pašaipos objektu, tampa kietu, raumeningu ir moterims įdomiu vyru, o populiarumo viršūnę mokykloje pasiekęs gražuolis – biuro planktonu. Vieną dieną jų keliai vėl susipina. Pasirodo, kad Bobas dirba CŽV ir jam kaip niekad reikalinga Kelvino pagalba gelbstint JAV...

8. „Tarzanas: džiunglių legenda“ (angl. „The Legend of Tarzan“)

Paremtas žinoma rašytojo Edgaro Rice‘o Burroughso knyga, kainavęs 180 milijonų dolerių, režisieriaus Davido Yateso nuotykių epas šią kino vasarą pateisino visus lūkesčius. Juosta užsidirbo pakankamai, kad būtų galima laukti tęsinių, o taip pat pakerėjo kino žiūrovus savo novatorišku požiūriu į klasikinį pasakojimą. Filmo veiksmas sukasi Londone, kuriame ramiai su savo žmona gyvena legendinis Tarzanas. Tačiau vieną dieną jam tenka ir vėl išsiruošti į Afriką, kurioje vėl pradėjo dėtis keisti dalykai. Daugybę pavojų tykančiame žemyne jam ir vėl tenka stoti į kovą su savo praeities šešėliais...

7. „Piktieji paukščiai“ (angl. „Angry Birds“)

Kultinio kompiuterinio žaidimo „Piktieji paukščiai“ motyvais sukurtas animacinis studijos „Sony“ filmas tapo vienu iš marketingo karaliumi, kurio reklama visame pasaulyje kainavo rekordinius 400 milijonų dolerių. Šmaikštus, gražiai nupieštas, daug įdomių istorijų turintis filmukas, kurio peržiūra visiškai neprailgsta, taip pat tampa puikia pramoga ne vien žaidimo gerbėjams, bet ir puikia dovana, skirta visai šeimai.

6. „Aš prieš tave“ (angl. „Me Before You“)

Romantikos gerbėjams irgi yra iš ko rinktis. Į DVD formatą atkeliavo vienas iš mieliausių, šilčiausių, jautriausių ir pozityviai nuteikiančių 2016 m. vasaros kino sezono filmų – „Aš prieš tave“. Bestseleriu tapusioje rašytojos Jojo Moyes ekranizacijoje, pasakojančioje apie nelaimingą atsitikimą išgyvenusio jaunuolio ir paprastos merginos ryšį, pagrindinius vaidmenis atliko publikos numylėtiniai Emilia Clarke, kurią žiūrovai labiausiai atpažįsta iš kultinio serialo „Sostų karai“ (angl. „Game of Thrones“) bei Samas Claflinas žinomas iš franšizės „Bado žaidynės“ (angl. „The Hunger Games“).

5. „Kerol“ (angl. „Carol“)

Šešiems Oskarams nominuota režisieriaus Toddo Hayneso drama apie kontraversišką dviejų moterų meilę viena kitai žiūrovus privers atsidurti šeštajame praeito amžiaus dešimtmetyje, kuriame tokie neįprasti vienos lyties žmonių santykiai buvo baudžiami. Stiprus ir labai rimtas filmas, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Cate Blanchett ir Rooney Mara privalo atsidurti kiekvieno rimto kino mylėtojo kolekcijoje.

4. „Makbetas“ (angl. „Macbeth“)

Viena šiurpiausių ir iškiliausių žinomos Williamo Shakespeare tragedijos ekranizacijų pasiekusių kino ekranus laikoma būtent ši režisieriaus Justino Kurzelio versija, kurioje pagrindiniuose vaidmenyse atsidūrė Michaelas Fassbenderis ir Marion Cottilard. Tikroviškas, labai purvinas, kruvinas ir gyvas savo idėja filmas nukels į tamsiausius viduramžių laikus, kada žmogaus gyvybė nebuvo verta nieko. Juosta akivaizdžiai skirta kino gurmanams bei tiems, kurie prijaučia moderniems meniniams filmams.

3. „Padangių akis“ (angl. „Eye in the Sky“)

Intelektualus britų politinis trileris, kurį režisavo žinomas Holivudo režisierius Gavinas Hoodas. Juosta nuo pat pradžios iki galo laiko įtampoje, o jos stipri žinutė net ir pasibaigus filmui nepaleis be apmastymų. Filmas ne tik atskleidžia tam tikrų antiteroristinių operacijų užkulisius, bet taip pat parodo, kokia biurokratija slepiasi už kiekvienos misijos. Juostą puošia ir puikių aktorių brigada su Oskaro laureate Helen Mirren priešaky.

2. „Džiunglių knyga“ (angl. „The Jungle Book“)

Vienas įspūdingiausių „Motion Capture“ technologijos dėka įgyvendintų filmų, kurio peržiūros metu galime pastebėti vos vieną žmogų. Kompiuterio pagalba sukurti tikroviškai atrodantys gyvūnai, medžiai, visa aplinka ir, kas svarbiausia, pats veiksmas, kuris neleidžia nuobodžiauti per visas dvi filmo rodymo valandas. Šis vizualus šedevras taip pat gali pasigirti ir įdomia istorija, o taip pat dar vienu studijos „Disney“ laimėjimu perkeliant savo klasikinių animacinių pasakų ciklą į gyvo veiksmo filmus. Be abejo, čia vienas iš gražiausių ir geriausių visai šeimai skirtų filmų, kurie pasirodė 2016 metais.

1. „Išvarymas 2“ (angl. „The Conjuring 2“)

Siaubo žanro virtuozas ir mūsų dienų šio unikalaus žanro genijus, režisierius Jamesas Wanas privertė mus net tris metus laukti savo 2013 m. pasirodžiusio hito „Išvarymas“ tęsinio. Dar baisesnis, dar šiurpesnis ir įdomesnis pasakojimas, nukeliantis mus į aštuntąjį praeito mažiaus dešimtmetį, į Londono priemiestį Enfildą, kur viename iš namų dedasi siaubingi dalykai. Jiems išaiškinti kviečiami paranormalių reiškinių specialistai – Edas ir Loreina Vorenai. Tačiau tokio košmaro, kokį jie išvysta, Vorenai dar nebuvo sutikę per visą savo ilgametę karjerą. Galima teigti, jog tai ne tik baisiausias metų siaubo filmas, bet vienas iš baisiausių visų laikų tokio pobūdžio filmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją