G.Zabukaitė yra baigusi režisūros studijas Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje ir šiuo metu Vilniaus Dailės Akademijoje studijuoja kultūros vadybą ir politiką. Ji turi patirties organizuojant edukacinius kino projektus, kino festivalius, du metus dirbo „Kino pavasario“ organizacinėje komandoje.

Neseniai G. Zabukaitė nusifilmavo Kęstučio Gudavičiaus filme „Perspektyvi pora“, anksčiau ji yra sukūrusi vaidmenis ir tokiuose lietuvių režisierių juostose: Danieliaus Kokanauskio „Geras darbas“, K.Gudavičiaus „Sightseeing“, Igno Miškinio „Monotonija“; dalyvavo įvairiuose studentiškuose kino projektuose. G Zabukaitė yra žinoma ir kaip „Panelės TV“ laidos vedėja.

Naujoji „Skalvijos“ direktorė užsiminė, kad rugpjūčio 30-tąją naują sezoną pradėsiantis kino teatras žiūrovus pasitiks maloniai atsinaujinęs.

Daug dėmesio bus skiriama kino gurmanų informavimui apie naujus filmus, renginius, festivalius. Kiekvieną mėnesį leidžiamame buklete filmų mėgėjams bus pranešama apie besikeičiantį nekomercinio kino repertuarą.

„Norisi prisidėti prie jaunosios kartos skonio lavinimo, todėl „Skalvija“ orientuosis į pavargusius nuo holivudinių „blizgučių“ ir norinčius pamatyti ką nors originalaus. Netradicinis kinas yra labiau režisierių kūrybiškumą atskleidžianti kultūros sritis, nei komercinė produkcija“, - sakė G.Zabukaitė. „Skalvijos“ kino teatras vartotojams pažįstamas kaip nekomercinio kino centras, kiekvieną mėnesį repertuarą atnaujinantis įvairių šalių filmais. Negana to, kino centre periodiškai organizuojami tarptautiniai festivaliai, kino savaitės, forumai, pritraukiantys nemažai kino gurmanų.

Taip pat yra rengiami ciklai, kurių metu pristatomi geriausi kino platintojų filmai, rodomos nespalvotos Lietuvos kino klasikos kolekcijos.

Vaikams ruošiamos specialios animacinių ir vaidybinių filmų programos.

G.Zabukaitė įsitikinusi, kad „Skalvijos“ kino teatrui prikelti reikia ne tik atnaujinimų, bet ir didelės dozės optimizmo. „Tikimės, jog Vilniaus miesto savivaldybė vėl skirs metinę dotaciją, kuri padės po truputį atsitiesti, eliminuoti senas skolas“, - teigė naujoji vadovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją