Paklaustas apie Egidijaus Dragūno suvaidintą personažą, filmo „Zero III“ režisierius Emilis Vėlyvis pasakojo, kad iš anksto tiksliai žinojo, ko nori iš muzikanto.

„Aktoriams visada kuriu sudėtingesnius personažus, nes tuos personažus atskleisti ir išvystyti yra jų darbas. Dirbdamas su garsiais žmonėmis, kuriems aktorystė nėra kasdienė duona, labai aiškiai žinau, ką noriu matyti aikštelėje. Nekeliu neįveikiamų reikalavimų, o paprasčiausiai prašau būti savimi ir hiperbolizuoti savo personažą. Egidijus pirmoje dalyje viską atliko puikiai, todėl žinojau, kad tikrai kviesiu jį dalyvauti ateities projektuos. Štai ir susitikome „Zero III“ filmavimo aikštelėje“, – pasakojo režisierius.

Emilio Vėlyvio pakviestas filmuotis, Egidijus Dragūnas sutiko akimirksniu. „Man visada patiko Emilio filmai. Ir tai sakau ne todėl, kad juose filmuojuosi. Emilis neapgaudinėja žiūrovo, viską parodo taip, kaip yra – nepagražindamas realybės, tik ją truputį šaržuodamas. Tačiau viskas Lietuvoje taip iš tikrųjų ir vyksta. Emilio Vėlyvio filmuose yra tikra Lietuva su visais savo trūkumais“, – kalbėjo E. Dragūnas.

Naujasis Emilio Vėlyvio filmas „Zero III“ pačiomis ryškiausiomis spalvomis pasakoja apie Lietuvos politiką, žiniasklaidą, verslą ir ryšius, apie kuriuos geriau nežinoti. Režisieriaus teigimu, įkvėpimo politinėms intrigoms toli ieškoti nereikėjo, todėl ne vienas politikas gali rasti panašumo su aktorių kurtais personažais.

Muzikinę karjerą pabaigęs Egidijus Dragūnas filmo užkulisiuose prieš kameras papasakojo ne tik apie savo požiūrį į politiką, bet ir išdėstė nuomonę apie ką tik pasibaigusius Seimo rinkimus. Pasak E. Dragūno, be muzikos veiklos jis turi daug, o po naujai gauto pasiūlymo užimti aukštą politinį postą Vyriausybėje, jos turės dar daugiau. Visas Egidijaus pasakojimas – filmuke.

Emilio Vėlyvio režisuoto filmo „ZERO III“ premjera įvyks 2017 m. sausio 27 d.

„ZERO III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino kultas“ ir „Neverever“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)