Pirmąją vietą 2016-aisiais metais IMDb įkūrėjo Colo Needhamo matytų filmų sąraše užima „7 minutės po vidurnakčio“. Verta paminėti, kad ši kino juosta yra dešimttūkstantasis IMDb vadovo per gyvenimą peržiūrėtas filmas. O pirmojoje visų laikų mėgstamiausių filmų sąrašo vietoje puikuojasi „Svaigulys“ (Vertigo), rašo businesswire.com.

Populiariausios pasaulyje filmams skirtos svetainės IMDb įkūrėjas ir vadovas C. Needhamas pranešė, kad „Focus Features“ gamybos filmas „7 minutės po vidurnakčio“ yra jau dešimttūkstantoji jo peržiūrėta kino juosta.

Filmas, kuriame vaidina Sigourney Weaver, Felicity Jones, Toby Kebbellas, Lewisas MacDougallas ir Liamas Neesonas Lietuvos kino teatruose pasirodys jau šį savaitgalį.

Per 26-osioms IMDb metinėms skirtą renginį C. Needhamas paskelbė asmeninį geriausių visų laikų filmų dešimtuką. Jo viršūnėje puikuojasi Alfredo Hitchcocko „Svaigulys“ (Vertigo).

„Kaip akstinas įkurti IMDb pasitarnavo mano paties vedamas matytų filmų dienoraštis ir visą gyvenimą trunkanti meilė kinui, – sakė C. Needhamas – Minint 26-ąjį IMDb gimtadienį, manau, tikrai galima atskleisti, koks yra dešimttūkstantasis mano žiūrėtas filmas. Tai taip pat tinkama proga paviešinti asmeninį geriausių filmų dešimtuką. „7 minutės po vidurnakčio“ yra dešimttūkstantasisis mano matytas filmas. Jį laikau unikaliu ir pakankamai emociškai paveikiu. Manau, jis tikrai taps klasika. Labai žaviuosi F. Jones vaidyba. Visiškai neseniai ji pelnė specialų IMDb skiriamą „STARmeter“ apdovanojimą. Tai įvyko prieš pat pasaulinę „7 minutės po vidurnakčio“ premjerą 2016-ųjų metų Toronto tarptautiniame kino festivalyje. Džiugina tai, kad be F. Jones šiame filme vaidina ir S. Weaver – filmo „Svetimas“ (Alien) žvaigždė. Juk šis filmas užima net šeštą vietą mano mėgstamiausių filmų dešimtuke. Džiaugiuosi, kad būtent „7 minutės po vidurnakčio“, tikrai nepalikęs manęs abejingo, tapo savotišku riboženkliu mano asmeninėje peržiūrų retrospektyvoje.“

C. Needhamo mėgstamiausių filmų dešimtukas:

1. Vertigo (1958 m.)
2. Inception (2010 m.)
3. North by Northwest (1959 m.)
4. Double Indemnity (1944 m.)
5. Bringing Up Baby (1938 m.)
6. Alien (1986 m.)
7. Se7en (1995 m.)
8. Pulp Fiction (1994 m.)
9. Eyes Wide Shut (1999 m.)
10. Touch of Evil (1958 m.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)