Apie ką mes čia...

Deividas Gantas – nerangus ir labai keistas vietinės banko saugyklos darbuotojas, įsimylėjęs savo kolegę Keli, kuri savo ruožtu po to, kai buvo atleista iš darbo, pasiūlo jam įvykdyti šimtmečio apiplėšimą. Abu jie, vadovaujami Styvo „Džepeto“ Čemberso, pagrobia iš banko saugyklos apie 17 milijonų dolerių. Viskas lyg ir gerai, tačiau sėkmingas apiplėšimas tampa dar vienu svarbiu Federalinių agentų galvos skausmu, kuriems pagauti nusikaltėlius vieni juokai, ypač, kai nusikaltimo vietoje pilna įrodymų.

Kūrinio vidus

Kai tik išvydau pirmąjį šios komedijos anonsą, supratau, kad mūsų lauks itin nepatogaus ir tualetinio humoro perpildytas komedinis kokteilis, iš kurio nieko gero negalima tikėtis. Ir išties, filme nemažai visiškai nuvalkiotų ir pernelyg kvailų, šlykščiai atrodančių scenų, kurios priverčia pasijusti kaip kokiame beprotnamyje. Nors, tiesa, yra ir scenų, kurios paverčia šią kvailą komediją visai smagia pramoga sėdint kino salėje ir valgant popkornus.

Filmo pradžia ir pristatymas visai smagūs, tačiau užrašas apie tai, kad tai tikros istorijos motyvais sukurtas pasakojimas, leidžia sunerimti, nes ir vėl mus mausto. Gi dabar vos ne kas antras Holivudinis projektas yra paremtas tikrais įvykiais. Tačiau išsiaiškinti kiek iš to, kas buvo rodoma ekrane, yra tiesa, padėti gali nebent visagalis „Google“. Bet ne apie tai dabar kalba.

Pirmoji filmo pusė gana linksma ir lengvai žiūrima, o ir kelios scenos, kaip šeimyninė fotosesija ar pats apiplėšimas, atrodo tikrai smagiai, bet tik tiek. Žiūrovams ir vėl tenka stebėti jau milijoną kartų matytas nerangių žmonių scenas ar girdėti bezdėjimus. Čia, matyt, tas filmų receptas, kai nesugebi parodyti nieko gero ar prajuokinti žiūrovo, visada gali įterpti į rodomą sceną kokį nors pabezdėjimą. Ir tai pavyko, bent jau pusė salės žmonių, kurie atėjo į šį filmą, gerai iš to pasijuokė. Kita filmo pusė ištempta, bet ir joje atsiranda keli neblogi juokeliai, kurie neleidžia nuobodžiauti. Bet visumoje, didžiausias juokas sklinda iš kai kurių dialogų, kurie tampa šios juostos svarbiausiu koziriu. Nors jie ir apie antrą galą, bet užtat meistriškai pateikti.

Pliusu tampa ir charizmatiški herojai. Tikrai, veikėjai šiam filmui priduoda savito šarmo. Kiekvienas iš jų skirtingas, savotiškai juokingas, ir, galima sakyti, originalus. Keli, „Džepetas“, samdomas žudikas Maikas ir pats Deivas sudaro smagų tandemą, o tas tikrai stebina, atsižvelgiant į juostos scenarijaus prastumą.

Nesinori daug ko išpasakoti, nors kaip žinia, geriausi juokeliai pateikiami beveik visada anonsuose, tai, šiuo atveju, yra kelios geros scenos, kurios nebuvo įtrauktos į anonsus. O pats filmas, žinoma, yra vienkartinis, bet visai pakenčiamas ir lengvai pramogai kine skirtas darbas iš kurio nereikia tikėtis daug.

Techninė juostos pusė

Juosta iš pirmo žvilgsnio atrodo panaši į tuos filmus, kurie atkeliauja iš karto į DVD lentynas, bet ne į kiną. Tiek operatoriaus darbas, tiek aplinka, dekoracijos neturi jokių ypatingų momentų. Tą pati galima pasakyti apie garso takelį, kuris visiškai neįsimintinas. Užtat montažo darbai tvarkingi, tikrai nėra prie ko prikibti.

Aktorių kolektyvinis darbas

Filmo aktorių atranka – puiki. Tiek daug smagiausių komedijų aktorių vienoje vietoje retai kada pamatysi. Seniai bematyti kinuose Owenas Wilsonas ir Zachas Galifianakis nesukuria nieko naujo, tačiau ir nenuvilia. Abu tokie pat smagūs ir linksmi. Tą patį galima pasakyti apie nuostabiąją Kristen Wiig, kuriai atiteko Keli vaidmuo. Išties smagus pasirodymas. Įdomiausia ir tai, kad filme pasirodo komikė Leslie Jones ir Kate McKinnon, su kuriomis Kristen Wiig šiais metais jau buvo pasirodžiusi „Vaiduoklių medžiotojose“.

Neblogą pasirodymą apturėjo ir Jasonas Sudeikis, kuris filme pasirodo itin trumpam, bet užtat jo scenos vienos smagiausių. Gaila, kad pastaruoju metu aktorius itin retai aplanko kino teatrus, bet pasižiūrėjus į jo būsimų projektų sąrašą, artimiausiu metu jį matysime itin dažnai.

Verdiktas

„Machinatoriai“ – kvailokas, bet ir linksmas, pagal tikrus įvykius paremtas, pasakojimas apie patį keisčiausią banko apiplėšimą JAV istorijoje. Filmas kupinas keistų juokelių, neblogų dialogų, charizmatiškų aktorių ir labai daug tualetinio humoro, kuris, kaip nekeista, netrikdo šios juostos peržiūros metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)