Tačiau visa tai buvo ne tikri įvykiai, o kertinė režisieriaus Emilio Vėlyvio filmo „Zero III“ scenos filmavimas.

Filmo režisieriaus Emilio Vėlyvio teigimu, tai buvo brangiausia ir svarbiausia filmo scena.

„Scena kainavo nemažai – visiškai sudaužėme dvi mašinas, kurių viena – prabangus Mercedes Benz atomobilis. Be to, svarbiausią filmo sceną turėjome nufilmuoti vienu dubliu, todėl viskas turėjo būti tobula. Žinoma, taip ir buvo. Sceną kruopščiai planavome kelias savaites, o talentingi aktoriai – Rimantė Valiukaitė, Andrius Bialobžeskis ir Giedrius Savickas – dirbo be priekaištų. Be to, mums talkino pasaulinio garso kaskadininkas, kuris, sėsdamas už vairo, juos pakeitė“, – pasakojo režisierius.

Naktį buvo filmuojama avarijos scena, kurios metu turėjo susidurti du automobiliai. Vienas automobilis be vairuotojo buvo tempiamas trosu, o kitas, vairuojamas kaskadininko, dideliu greičiu įvažiavo į tempiamąjį.
Scenoje svarbų vaidmenį suvaidino Tomo Eremino kaskadininkų komanda. T. Ereminas, sudėtingus triukus atlikęs tokiuose filmuose kaip „Galaktikos sergėtojai“ su Bradley Cooper, „Medžiotojas ir sniego karalienė“ su Charlize Theron ar „Toras“ su Natalie Portman, teigė, kad filmuotis buvo malonumas. „Per visą karjerą man teko ir prabangesnių mašinų maitoti, bet pačiu triuku pasimėgauti progos aš niekada nepraleidžiu. Man tai – ne vien darbas, bet ir hobis. Manau, visa kūrybinė grupė irgi mėgavosi“, – šypsojosi T. Ereminas.

Visgi, T. Eremino teigimu, scena nebuvo paprasta. „Jei automobilyje, į kurį įvažiavo mūsų kaskadininkas, būtų buvęs žmogus, jis būtų neišgyvenęs. Viską įvertinome ir apskaičiavome iki detalių – laiką, automobilio įsibėgėjimą, smūgio vietą ir tikslumą“, – teigė kaskadininkas.

Paprašytas palyginti šį triuką su sudėtingiausiais savo karjeroje, kaskadininkas juokavo, kad išskirti vieną pačią sudėtingiausią sceną per sunku. „Emilis nėra tradicinis režisierius, todėl jo filmuose nėra neypatingų scenų. Ši – ne išimtis. Kai pirmą kartą susidūriau su Emiliu ir perskaičiau scenarijų, pagalvojau, kad bus blogai. Bet kai pamačiau, kaip jis pasiruošimo metu padaro namų darbus, išdėsto savo viziją, supratau, kad jis tiksliai žino, ko iš manęs nori. Beliko tik viską gerai atlikti“, – kalbėjo kaskadininkas.

Naujoje filmo dalyje pamatysime pamėgtus aktorius – Ingą Jankauskaitę, Ramūną Cinėną, Rimantę Valiukaitę, Gytį Ivanauską, Mindaugą Papinigį, Kęstutį Jakštą, Ramūną Rudoką, Andrių Bialobžeskį ir kitus.

Emilio Vėlyvio režisuoto filmo „ZERO III“ premjera įvyks 2017 m. sausio 27 d.

„ZERO III“ kuria prodiuserių kompanija „Kino kultas“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)