"Diringas" - tai pagrindinio herojaus sugalvotas mistinis pavadinimas, tampantis neribotų galimybių "produktu". Dėl jo, nors nežinodami, kas tai yra, kovoja visi, gyvenantys įsitikinimu, kad įvaizdis yra viskas. Įvaizdžio kūrimo mitologija tampa pavojingu žaidimu.

Kaip Eltai sakė viena iš filmo prodiuserių Ieva Norvilienė, bus filmuojama įvairiose sostinės lokacijose - klubuose, kazino, restoranuose, Konstitucijos prospekte, Algirdo gatvėje, kituose eksterjeruose ir interjeruose.

Filmo scenarijaus autoriai - Mantas Gimžauskas ir Ignas Miškinis, operatorius - Rolandas Leonavičius, dailininkė - Jurgita Gerdvilaitė, kostiumų dailininkė - Agnė Rimkutė, kompozitorius - Eimantas Belickas.

Trumpo metražo filme vaidins žinomi jaunosios kartos aktoriai: Dainius Gavenonis, Neringa Varnelytė, Juozas Gaižauskas, Ramūnas Cicėnas, Leonardas Pobedonoscevas, Edita Užaitė, Dalius Skamarakas, Aldona Vilutytė, Simas Aškelavičius, Mantas Vaitiekūnas, Rimvydas Kalvelis, Vytautas Anužis, Artūras Šablauskas, Sigitas Plaušinaitis ir kiti.

Numatoma, kad filmavimo darbai truks iki rugpjūčio pabaigos. "Diringo" premjera planuojama 2006 metų kovą.

Pasak prodiuserės I. Norvilienės, filmas finansuojamas Kultūros ministerijos bei Kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšomis, remia ir privačios kompanijos. Iš valstybės biudžeto filmo kūrimui skirta 300 tūkst. Lt.

Žinomas lietuviškų reklaminių vaizdo ir televizijos laidų režisierius I. Miškinis vaidybiniame kine sėkmingai debiutavo 2003 metais sukurtu trumpo metražo vaidybiniu filmu "Lengvai ir saldžiai". Tais metais ši juosta tapo daugiausiai žiūrovų surinkusiu lietuvišku filmu.

"Lengvai ir saldžiai" rodytas Vokietijos, Lenkijos ir Pietų Korėjos kino festivalių konkursinėse programose, o šįmet šią I. Miškinio juostą matė Roterdamo (Olandija) kino festivalio oficialiosios programos, Lietuviškų filmų festivalio Čikagoje bei Europos kino dienų Čekijoje žiūrovai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją