Pasak filmo režisieriaus Tado Vidmanto, lokacijos filmavimui pasirinkimas nustebino visus. „Vienai iš scenų reikėjo įspūdingo namo – tiek vidumi, tiek išore. Prodiuseriai rado variantą, kuris atrodė per daug neįtikėtinas, kad būtų realus. Visgi, susiekus su šeimininke, paaiškėjo, kad viskas gana paprasta. Tereikėjo gauti rašytinį Henriko Daktaro leidimą iš įkalinimo vietos, kurioje jis šiuo metu atlieka bausmę. Papasakojome, apie ką filmas, ką ketiname filmuoti ir po kiek laiko gavome popierinį laišką su leidimu“, – pasakojo T. Vidmantas.

„Kamerų savo namuose turėjau ir anksčiau, tačiau tai buvo filmavimas, kaip žinia, kitais tikslais“, – nusišypso Ramutė Daktarienė, Henriko Daktaro žmona ir namų šeimininkė. „Truputį padvejojusi, bet paskatinta savo vyro Henriko, nutariau – tegul mano įspūdingu dvaru pasinaudoja žmonės iš meno pasaulio. Kūrybinį procesą iš arti buvo labai malonu ir įdomu stebėti. Visa kūrybinė grupė, aktoriai paliko šiltą įspūdį“, – pasakojo R. Daktarienė.

Paklausta, ar apsilankys jos namuose filmuoto filmo premjeroje, R. Daktarienė patikino, kad tai būtinai padarys. „Tiesą sakant, iki tol nebuvau girdėjusi apie Tadą Vidmantą, nors, pasirodo, jo filmą buvau mačiusi. Premjeroje apsilankysiu būtinai. Netgi su džiaugsmu ir nerimu, nes, kaip bebūtų, jame dalyvavau ir aš, nors ir už kadro“, – sakė R. Daktarienė.

Kadrai iš filmavimo H. Daktaro namuose:

Paprašytas pakomentuoti interjerą, Tadas Vidmantas buvo lakoniškas. „Ne interjeras ir ne milžiniškas namų dydis man darė įspūdį, o pats pats faktas ir jausmas, kad filmuojame Henriko Daktaro tvirtovėje“, – pasakojo filmo režisierius T. Vidmantas.

Tado Vidmanto nauja juodosios komedijos apie policiją „Gautas iškvietimas“ dalis – „Gautas iškvietimas 3“ kino teatruose pasirodo spalio 7 d.

Apie filmą „Gautas iškvietimas 3“

„Super“, „geriausias filmas pasaulyje“, „Kada bus parsisiųsti?“ – tokie epitetai lydėjo kontraversišką, nevienareikšmių vertinimų sulaukusį pirmąjį pilno metro Tado Vidmanto filmą „Gautas iškvietimas“. Nepraėjus nei metams, į ekranus atkeliauja trilogiją užbaigianti antra serijos dalis – „Gautas iškvietimas 3“.

7-asis policijos komisariatas po pirmojo filmo sėkmės daro tai, ką pareigūnams tenka daryti itin retai – išleisti dideles sumas pinigų. Neoficialiu komisariato šūkiu iš „Ginti, saugoti, padėti“ virtus „Pirkti, leisti, iššvaistyti“, pradeda aiškėti, kad laimės už pinigus nenusipirksi. Tačiau tai nereiškia, kad bandyti neverta.

Ekipažai lyg magnetas traukia bėdas, sudėtingiausius iškvietimus ir keblias situacijas, todėl pinigai tvirtose teisingumo rankose ilgai neužsibūna. Ar pinigai pakeičia žmones? Kuri pareigūnė laukiasi? Ar tikrai naujojo filmo pabaigos sulauks ne visi pamilti personažai?

Visa tai kūrėjai žada atsakyti dar smagesniame, dar įspūdingesniame ir dar daugiau žvaigždžių turinčiame vienintelės policijos komedijos Lietuvoje tęsinyje „Gautas iškvietimas 3“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)