Pasaulinė filmo premjera įvyks devintą sykį Niujorke rengiamame Bušviko kino festivalyje. Filmo pristatyme, kurį parėmė ir Lietuvos Kino Centras, rugsėjo 30 dieną dalyvaus pats režisierius Romas Zabarauskas ir filmo dailininkė Giedrė Valeišaitė.

Kruopščiai atrinkta filmų programa buvo paskelbta Bruklino rotušėje surengtoje ceremonijoje, kur svečius pasitiko Bruklino prezidentas Eric L. Adams. „Nepriklausomo kino kūrėjai sudaro sąlygas tokiai aplinkai, kuri leidžia žmonėms suvokti save ir atskleisti savo asmenybes“, – teigė politikas, negailėjęs komplimentų Bušviko kino festivaliui.

Europinė R. Zabarausko filmo premjera įvyks „Homochrom“ LGBT+ filmų festivalyje, kuris rengiamas dviejuose Vokietijos miestuose – Kelne ir Dortmunde. Spalio 15 dieną Kelne filmą pristatys pats režisierius Romas Zabarauskas, o spalio 23 dieną filmo peržiūra įvyks Dortmunde.

„Nuo Lietuvos nepabėgsi“ pasakoja apie patį Romą Zabarauską (Denisas Kolomyckis). Režisierius kartu su savo meksikiečiu vaikinu Carlos (Adrian Escobar) padeda gerai draugei, aktorei Indrei (Irina Lavrinovič) pabėgti iš Lietuvos po to, kai ji nužudo savo motiną ir pavagia jos pinigus. Epizodinius vaidmenis filme sukūrė garsūs Lietuvos dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Vaidas Baumila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)