„Tuomet man buvo 21-eri, tarnavau kariuomenėje. Skridome kariniu lėktuvu, buvau keleivis. Kai supratau, kad krentame į vandenį, aiškiai suvokiau, jog tai – paskutinė mano kelionė. Lėktuvas tėškėsi ir ėmė greitai skęsti. Mums teko kelias valandas praleisti vandenyje, tarp aplink besisukinėjančių ryklių, ir po truputį plaukti link kranto. Tai buvo siaubinga patirtis. Tačiau supratau viena – lėktuvą kurį laiką dar galima naudoti kaip išsigelbėjimo valtį ir tuo būtina pasinaudoti“, – tą siaubingą dieną prisimena 86-erių C. Eastwoodas.

Būtent dėl šio potyrio garsus aktorius, kuris vėliau stojo į kitą kamerų pusę, sako susidomėjęs tikrų istorijų ekrane atpasakojimu. Realiai nutikusios istorijos, anot jo, yra kur kas įdomesnės už išgalvotas.

„Nežinau, kaip kiti, bet aš kine ilgiuosi tikrumo. Šiais betmenų bei supermenų laikais trūksta tikrų, nuoširdžių istorijų. Ir tikiu, kad dabartinis jaunimas taip pat susidomės realiai gyvenančiais ar gyvenusiais herojais, ištrauks savo nosis iš komiksų“, – sako net 4 „Oskaro“ statulėles per savo ilgą karjerą Holivude pelnęs C. Eastwoodas.

Naujausiame jo režisūriniame darbe, dramoje „Stebuklas virš Hadsono“, pasakojami ne tik lemtingosios dienos įvykiai, bet ir vėliau sekusi istorija. Nepaisant lėktuvo kapitono Ch. Sullenbergerio atlikto žygdarbio, avarijos tyrimo metu buvo iškilusi grėsmė jo sprendimams, karjerai ir reputacijai.

Tikrais įvykiais paremtas ir daugybės gerų recenzijų sulaukęs „Stebuklas virš Hadsono“ Lietuvos kino ekranuose pasirodo jau rugsėjo 9 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)