Kaip pranešė Lietuvos kinematografininkų sąjunga, gimtadienio šventės metu, kurioje dalyvaus ir pats jubiliatas, įvyks netradicinis "Velnio nuotakos" kino seansas.

Unikalios menininkų trijulės - režisieriaus A.Žebriūno, kompozitoriaus Viačeslavo Ganelino ir poeto Sigito Gedos - sukurtą kino miuziklą pristatys patys filmo herojai: priešistoriniais laikais iš dangaus išvarytas ir pelkių krašte sulietuvėjęs angelas Pinčiukas - aktorius Gediminas Girdvainis bei jam pažadėtoji, bet kitam atitekusioji nuotaka Jurga - aktorė Vaiva Mainelytė.

Šventiniame kino seanse dalyvaus ir kiti A.Žebriūno filmų personažus vaidinę aktoriai, žymiausi kino, teatro, muzikos, literatūros ir spaudos atstovai, režisieriaus bičiuliai ir artimieji.

Tokių filmų kaip "Paskutinė atostogų diena", "Mažasis princas", "Gražuolė", "Naktibalda", "Velnio nuotaka", "Riešutų duona" režisieriui A.Žebriūnui 75 metai sukanka rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją